Rozrywka » Hobby

Włoski lipiec w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie

Wakacje zbliżają się wielkimi krokami, ale Akademia Kulinarna Whirlpool (AKW) w Warszawie nie zwalnia tempa. Druga połowa czerwca i cały lipiec będą po brzegi wypełnione aromatycznymi i smakowitymi propozycjami przygotowanymi przez charyzmatycznego szefa AKW, Marco Ghia.

Gdy 9 lipca lipca słońce będzie w zenicie, warto zajrzeć do AKW i oddać się nieposkromionej zabawie zaplanowanej dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie gorącego dnia bez orzeźwiającego loda, sorbetu czy włoskiej granity. W kolorowym laboratorium szalonego alchemika uczestnicy warsztatów wykreują nowe, niecodzienne połączenia smakowe. Zaskakująco proste, szybkie do przygotowania i obezwładniająco orzeźwiające. Na spragnionych atrakcji czekają: lody marchewkowo-melonowe, lody cytrynowe z rumem, lody jeżynowo-migdałowe, lody lawendowe z anyżem i pieprzem, granita z Mojito i ogórkiem, granita Bloody Mary, sorbet ananasowo-waniliowy z kolendrą, sorbet czereśniowo-kawowy i sorbet arbuzowy z limonką. Uwaga, tylko dla dorosłych!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Tydzień później, 16 lipca, Marco Ghia przeniesie nas na gwarne ulice Neapolu i Rzymu, skąd pochodzi najbardziej seksowny i najczęściej podrabiany placek na świecie. Pod bacznym okiem Marco uczestnicy poznają tajniki zagniatania idealnego ciasta na pizzę, by móc cieszyć się jej smakiem przez okrągły rok oraz do woli eksperymentować z dodatkami. Oprócz klasycznych propozycji Marco przygotuje też ciasto z mąki gryczanej, ciasto z dodatkiem wędzonej papryki oraz klasyczną przekąskę chlebową, znaną jako focaccia. Z inteligentnych piekarników najnowszej generacji marki Whirlpool wyjdą pięknie wypieczone: pizza margherita, pizza marinara, pizza amatriciana, pizza z brokułami i włoską mortadelą, pizza z oliwkami i solonymi sardelami oraz focaccia faszerowana szynką i figami.

Żądni mocnych wrażeń mięsożercy powinni zdecydowanie zarezerwować sobie kolejną sobotę, 23 lipca, gdyż tego dnia Marco Ghia szykuje prawdziwą petardę. Snując opowieści o kuchni poszczególnych regionów Italii, gdzie pieczołowicie wykorzystuje się najmniejszy kawałek mięsa, poprzez różnorodne techniki jego obróbki, do wielkiego finału na rozgrzanym ruszcie - Marco zaserwuje wspaniałe dania z czerwonego i białego mięsa, do których uczestnicy dobiorą również odpowiednie sosy. W menu znajdą się: kurczak pieczony na butelce piwa uwodzący soczystością i pachnący rozmarynem, stek Bavette, burgery wołowe, żeberka wieprzowe ze świni złotnickiej, kiełbaska jagnięca i karkówka ze świni złotnickiej. Kolorowym uzupełnieniem będzie prosta sałatka z ziemniaków, cebuli i fasolki szparagowej – włoski klasyk.

W Akademii Kulinarnej Whirlpool każdy znajdzie coś dla siebie. Gorąco zapraszamy na warsztaty: http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty.

Jakość pracy i gwarancję efektu zapewniają nowoczesne i niezawodne urządzenia do zabudowy marki Whirlpool wyposażone w 6-ty Zmysł - inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność, doskonałe rezultaty oraz niezwykle prostą obsługę przy możliwie najniższym zużyciu wody, energii elektrycznej i czasu. Szeroka gama sprzętów do zabudowy marki Whirlpool (piekarniki, kuchenki mikrofalowe, płyty indukcyjne, zmywarki, chłodziarko-zamrażarki) to innowacja, doskonałe wzornictwo oraz intuicyjna obsługa.

 

 

Informacje dla mediów:

Irmina Dzyr-Rainka

irmina.rainka@akademiakulinarnawhirlpool.pl

+48 601 289 115



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

irmina.dzyr.rainka@gmail.com

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »