Gospodarka » Żywność
Włoski smak w niecodziennym wydaniu.
Zobacz więcej zdjęć » |
Wystarczy upiec Rybę z pieca po włosku FRoSTY, a w międzyczasie zrobić kremowe risotto z przepisu kuchniaagaty.pl.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Co to znaczy „ryba po włosku”?
Ryba po włosku to soczysty filet z mintaja w pomidorowo – śmietanowym sosie, z pachnącymi ziołami, cukinią, czerwoną papryką, grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą. Sama ryba zaś łowiona jest z certyfikowanych, zrównoważonych łowisk MSC i mrożona od razu po połowie. I nawet nie musimy dawać Wam na nią przepisu, bo już przygotowaną i zamrożoną możecie kupić w każdym większym sklepie, w opakowaniu FRoSTY. Gotowa będzie po 35 minutach w piecu, co idealnie zgrywa się z czasem przygotowania risotto.
Risotto – z czym to się je?
Risotto to jeden z najpopularniejszych sposobów przyrządzania ryżu, pochodzący z północnych Włoch. Polega on na gotowaniu ryżu w bulionie z dodatkiem wina i masła, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Smakuje dobrze z różnymi dodatkami – jednym z nich są też szparagi, które z ryżem stanowią mistrzowski duet! I właśnie ze szparagami, groszkiem i świeżym szpinakiem, Agata Jędraszczak, autorka bloga kuchniaagaty.pl, stworzyła risotto, które będzie idealną drugą połówką do włoskiej ryby.
Jeśli jednak nie macie szparagów pod ręką, wykorzystajcie sezonowe składniki: dynię, leśne grzyby czy pomidory, które sprawdzą się równie dobrze!
Pełny przepis na to świetne danie, idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i wykwintną kolację we dwoje, znajdziecie na YouTube FRoSTY, w playliście „Kulinarne Inspiracje FRoSTY”!
Smacznego! Nie zapomnij pochwalić się efektami gotowania na Instagramie i oznaczyć @frosta_pl!
Nadesłał:
dominika.kac
|
Komentarze (0)