Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

WOŁOWINA HIGHLAND

Królewska wołowina, czyli ta pochodząca ze szkockiej rasy Highland Cattle, to wyjątkowy przysmak goszczący na stołach monarchii brytyjskiej.

Skosztować go można także w Polsce. Z kuchni opartej o ten rodzaj wołowiny słynie Higland Conference Hotel, którego restauracja oferuje szeroką gamę dań z ekologicznej wołowiny highland z własnej hodowli.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dla prawdziwych smakoszy

Wołowina szkockiej rasy Highland Cattle uznawana jest za rarytas przez czołowych szefów kuchni. Nawet brytyjska rodzina królewska posiada własne zasoby tego rodzaju mięsa. Do Polski rasa trafiła w XIX wieku.

Highland Conference Hotel to jedno z nielicznych miejsc w Polsce, gdzie gościom serwuje się ekologiczną wołowinę highland, którą sami wyhodowaliśmy i poddaliśmy obróbce takiej jak choćby kilkumiesięczne dojrzewanie na sucho. Wołowina highland ma bardzo wysokie walory kulinarne – jest marmurkowata, soczysta, o niskiej zawartości cholesterolu i tłuszczu. Wszystko dzięki ekologicznej hodowli i dużej ilości ruchu zwierząt na świeżym powietrzu, które przebywają na  pastwiskach bogatych w naturalne zioła. Dzięki temu mięso cechuje niezwykły, ceniony smak– tłumaczy Katarzyna Wadas, general manager Highland Conference Hotel.

Sprawdzone źródło

Wołowina highland doskonale nadaje się na delikatne carpaccio, wybornego tatara czy bardziej treściwe steki. Tego rodzaju mięso jest także wyjątkowo naturalne, gdyż hodowane jest bez dodatku hormonów, sztucznych pasz czy odżywek.

Źródło, z jakiego pochodzi wołowina, jest w tych czasach szalenie ważne. Goście naszego hotelu mają pewność co do mięsa. Widzą, w jaki sposób je sezonujemy, mogą także zobaczyć znakomite warunki, w jakich hodujemy krowy Highland. Ekologiczne pochodzenie produktów i żywności, jaką podajemy
w naszej restauracji dotyczy wszystkich oferowanych dań. Wszelkie składniki pozyskujemy od lokalnych dostawców, tworząc tzw. „Zdrową strefę”, by oferować naszym gościom to, co najlepsze. Uważamy, że każdy z nas zasługuje na jakościową, nieprzetworzoną i naturalną żywność i to chcemy wspierać i promować –
mówi Katarzyna Wadas z Highland Conference Hotel.

Restauracja w Highland Conference Hotel została nagrodzona w prestiżowym konkursie kulinarnym „Poland 100 Best Restaurants”, zaś goście przyjeżdżają tu specjalnie, by spróbować wołowiny highland. 

HIGHLAND CONFERENCE HOTEL – obiekt szkoleniowo-konferencyjny położony w Skarboszewie, 60 km od Warszawy. Hotel specjalizuje się w konferencjachi wyjazdach firmowych, ale ma także bogatą ofertę dla klientów indywidualnych, włącznie z atrakcyjną strefą SPA. Highland Conference Hotel posiada jedyną w Polsce restaurację, gdzie serwowane są daniaz wołowiny HighlandCattle z własnej hodowli. Restauracja została wyróżniona w prestiżowym konkursie kulinarnym „Poland 100 Best Restaurants”.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

dorota5

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »