Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Wołowina królową mięs – wyjątkowe menu w Krakowie

Najczęściej króluje na męskich talerzach i jest doceniana przez smakoszy. Łączy wyjątkowy smak z wartościami, bogactwem witaminy B6 i B12, niską zawartością tłuszczu i wysoko przyswajalnymi białkami.

Wołowina, bo o niej mowa już na początku września królować będzie w niektórych krakowskich hotelach!

Feria smaku

Jedzenie jest niewątpliwą przyjemnością, a celebrowanie go umiejętnością, która potrafi tworzyć wspomnienia. Warunkiem sukcesu kolacji lub lunchu ze znajomymi na pewno jest świeżość produktów oraz ich jakość, o którą dbają restauracje w hotelach sieci Accor. Dania z wołowiny cieszą się dobrą renomą, a wiele osób uważa je za najlepsze mięso. Wrzesień w Krakowie będzie festiwalem dobrego mięsa, a we wszystkich hotelach grupy Accor (Mercure Kraków Stare Miasto, Novotel Kraków Centrum, Novotel Kraków City West, Ibis Kraków Centrum oraz Ibis Kraków Stare Miasto) można będzie znaleźć specjalne menu oparte na wołowinie. W hotelu Mercure Kraków City West zamieszkał nawet byk, który jest elementem promocji. Miłośnicy steków będą mogli spróbować ich w wersji T-Bone, Kansas, New York, Rib Eye oraz rozkoszować się najdelikatniejszą częścią polędwicy zamawiając Filet Mignon. Restauracje, dla osób zamawiających wołowinę przewidują także zniżkę na wino i whiskey. Specjalne menu obowiązywać będzie przez miesiąc, a potem ustąpi miejsca jesiennym smakom. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

38PR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Za 22 dni:
Szkolenie Google Ads - rozpocznij przygodę z reklamą w wyszukiwarce
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »