Technologie » Komputery

Wrike ogłasza zwycięzców konkursu Work, Unleashed

Wrike, dostawca najbardziej wszechstronnej platformy do współpracy i zarządzania zadaniami, ogłosiła dziś zwycięzców pierwszej edycji konkursu Work, Unleashed. Latem tego roku zespoły programistów z Europy Centralnej i Wschodniej zgłosiły swoje projekty mające na celu uzupełnienie lub rozszerzenie funkcjonalności platformy Wrike. Zwycięzców wyłoniono na podstawie następujących sześciu kryteriów: użyteczności, jakości kodu, innowacyjności, kompletności, złożoności i pomysłu.

Po długich naradach mamy niezmierną przyjemność ogłosić dziś zwycięzców konkursu Work, Unleashed – powiedziała Patricia DuChene, dyrektor ds. rynku EMEA i wiceprezes Wrike ds. sprzedaży międzynarodowej. – Był to nasz pierwszy zewnętrzny konkurs produktowy, a jakość zgłoszonych projektów przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Pomysły poszczególnych zespołów utwierdziły nas w przekonaniu, że wybór Pragi jako naszej siedziby głównej w Europie Centralnej był trafiony, dlatego tym bardziej cieszy nas możliwość budowania w tym miejscu naszego zespołu badawczo-naukowego.

Oto zwycięzcy konkursu Work, Unleashed:

Miejsce pierwsze: drużyna WrikeMeeting, projekt: WrikeMeeting

Aplikacja do poprawy efektywności konfigurująca zadania związane ze sprawami omawianymi podczas spotkań/konferencji. Automatycznie utworzone zadania są następnie przypisywane odpowiednim osobom za pomocą kliknięcia lub komendy głosowej.

Miejsce drugie: drużyna Appulate, projekt: Wrike Dev Helper

Rozszerzenie dla przeglądarki Google Chrome dodające funkcję automatyzacji obiegu pracy dla Dev-QA i oferujące m.in. automatyzację zmian statusu, mapowanie i synchronizację z serwisami Bitbucket i Github oraz możliwość tworzenia zadań z szablonów i zasobów permalink.

Miejsce trzecie: drużyna Jiří z Poděbrad (JZP), projekt: Find the Best Spot

Aplikacja internetowa pomagająca użytkownikom platformy Wrike wyszukiwać optymalne lokalizacje do pracy wraz ze indywidualnymi statystykami bazującymi na różnych metrykach.

Ostatecznie zwycięzcą została drużyna WrikeMeeting, ponieważ jej członkowie opracowali ciekawe rozwiązanie głosowe do zarządzania notatkami ze spotkań, które, jak wszyscy doskonale wiemy, bywa problematyczne. Drużyna przygotowała solidny prototyp i zaprezentowała go w bardzo profesjonalny sposób, co zrobiło na nas dodatkowe wrażenie – dodała DuChene.

W tym tygodniu finaliści zostali zaproszeni na koszt firmy do Pragi, gdzie ich projekty poddano ostatecznej ocenie, po czym w siedzibie Wrike odbyła się uroczystość wręczenia nagród. Trzy pierwsze drużyny otrzymały nagrody pieniężne w wysokości odpowiednio 25, 10 i 5 tysięcy dolarów, zaś członkowie drużyn z kolejnych miejsc otrzymali karty upominkowe o wartości 200 dolarów do wykorzystania w serwisie Amazon. Więcej informacji na temat konkursu Work, Unleashed można znaleźć na stronie: https://learn.wrike.com/wrike-work-unleashed-contest/.

przekozera@gmail.com