Firma » Finanse

Wrocławianka w plebiscycie Pulsu Biznesu. Zagłosuj!

Agata Brucko-Stępkowska, założycielka i prezes Futuro Finance, ma szansę na tytuł Kobiety Biznesu 2017. Businesswoman z Wrocławia znalazła się w gronie 10 topowych managerek w plebiscycie „Pulsu Biznesu”. O zwycięstwie decydują internauci – zagłosuj i pomóż wrocławiance wygrać!

Spośród reprezentujących różne branże 10 menedżerek z całej Polski nominowanych w plebiscycie „Pulsu Biznesu” to internauci wybiorą zwyciężczynię.

- Tegoroczne kandydatki do tytułu „Kobiety Biznesu 2017” tworzą niezwykle mocną i zróżnicowaną stawkę. Zarządzane przez nie firmy tworzą niemal kompletny przekrój polskiej gospodarki: od usług finansowych, przez pomysł stoczniowy, kosmetyczny, ochronę zdrowia, aż po stanowiący biznesowy hit ostatnich lat start-upy – mówi Tomasz Siemieniec, redaktor naczelny „Pulsu Biznesu”.

Szansę na zwycięstwo ma wrocławianka Agata Brucko-Stępkowska - współzałożycielka i prezes firmy Futuro Finance. Do dzisiejszej pozycji – jednego z liderów na rynku doradztwa finansowego - doszła przechodząc przez wszystkie szczeble biznesowej drabiny. 7 lat temu jej firma była małym przedsiębiorstwem z wielką wizją. Dzisiaj ma dwie siedziby w stolicy Dolnego Śląska, otwiera oddziały w miastach wojewódzkich, zatrudnia ponad 210 osób.

Bardzo się cieszę z wyróżnienia i obecności w tak cenionym gronie nominowanych kobiet. Jestem przekonana, że staniemy się inspiracją dla kolejnych zastępów menedżerek, których cały czas przybywa – mówi Agata Brucko-Stępkowska.

Agata Brucko-Stępkowska odnosi sukcesy nie tylko na polu zawodowym. Niedawno została mianowana Ambasadorem Biznesowym Polskiej Akcji Humanitarnej. Jej zadaniem jest promowanie działania PAH w świecie biznesu i pozyskiwanie nowych partnerów, dzięki którym działania charytatywne będą mogły być prowadzone na jeszcze większą skalę. Wśród działań wrocławianki można wyróżnić również założenie Fundacji Czynów Szlachetnych.

Każdy może przybliżyć wrocławiankę do tytułu „Kobiety Biznesu 2017”. Wystarczy oddać swój głos na stronie internetowej https://www.pb.pl/100kobietbiznesu/2017/glosowanie/.

W plebiscycie głosować można do 26 listopada. Nazwisko zwyciężczyni zostanie ogłoszone podczas gali 100 Kobiet Biznesu, 13 grudnia.

Agata Brucko-Stępkowska - założycielka i prezes Futuro Finance, ogólnopolskiej firmy specjalizującej się w doradztwie finansowym dla klientów biznesowych i indywidualnych. Zatrudnia 210 osób, współpracuje z około 30 bankami i otwiera oddziały w miastach wojewódzkich. Założyła Fundację Czynów Szlachetnych, z którą chce wspierać inne organizacje, zwłaszcza te, które wspierają młode talenty i tworzą przestrzenie dla rozwoju społeczeństwa. Jest pierwszym Ambasadorem Biznesowym jednej z największych organizacji pozarządowych w Polsce – Polskiej Akcji Humanitarnej.

Agata Brucko-Stępkowska otrzymała wiele nagród i wyróżnień gospodarczych i społecznych. W 2014 roku w konkursie organizowanym przez magazyn „Businesswoman & Life” została laureatką w kategorii „Lider branży finansowej”, Kilkukrotnie doceniana w rankingach „Perły Polskiego Biznesu” oraz „Who is Who – Najważniejsze osobowości branży finansowej”, jako jedyna kobieta w zestawieniu.

PREXPERT