Społeczeństwo » Społeczeństwo

Wspólna Przestrzeń - harmonogram

Wszystkich mieszkańców Piły, Gdyni, Poznania, Łodzi, Lublina i Zielonej Góry zapraszamy do wzięcia udziału w eventach, które przygotują dla nich lokalne organizacje działające na terenie ich miasta.

Wszystkich mieszkańców Piły, Gdyni, Poznania, Łodzi, Lublina i Zielonej Góry     zapraszamy do wzięcia udziału w eventach, które przygotują dla nich lokalne organizacje działające na terenie ich miasta. Dla fundacji i stowarzyszeń to świetna okazja
do zaprezentowania swojej działalności. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowym planem zbliżających się eventów w Pasażach Tesco.

• Odwiedzających Pasaż Tesco przy ul. Bydgoskiej 135 w Pile w dniu 24.02.2019 w godzinach od 11:00 do 17:00 Fundacja Złotowianka, która otacza opieką osoby w różnym wieku, dzieci i dorosłych z terenu kraju i zza granicy, a do grona jej podopiecznych należą osoby chore i niepełnosprawne, młode talenty, ale też ci, którzy nagle znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej, zorganizuje spotkanie informacyjne z przedstawicielami.

• W Pasażu Tesco przy ul. Nowowiczlińskiej 35 w Gdyni w dniu 23.02.2019 w godzinach 13:00 - 15:00 mieszkańcy będą mieli okazję poznać wolontariuszy Fundacji Dogtor – zarówno tych dwu, jak i czworonożnych. Dogoterapeuci opowiedzą o komunikacji między psem a człowiekiem.

• Dnia 23.02.2019 od godziny 11:00 do 16:00 w Pasażu Tesco przy ul. Opieńskiego 1
    w Poznaniu
    , SOS Beagle przybliży temat dogo terapii oraz opowie jak można pomóc
    i adoptować psy.

•  22.02.2019 w Pasażu Tesco w Łodzi przy ul. Pojezierskiej 93 od 14:00 do 20:00 Szkoła Tańca My Dance zorganizuje warsztaty taneczne połączone z pokazami tańca.

·       Kolejnego dnia, 23.02.2019 od 10:00 do 17:00 w łódzkim Pasażu Tesco odbędzie się wydarzenie w formie stoiska promocyjnego wzbogacone zapisami na warsztaty w Centrum Artystyczne „Paczka”, które na co dzień zajmuje się zajęciami wokalnymi, artystycznymi, aktorskimi, fotograficznymi i plastycznymi.

• 24.02.2019 także w Pasażu Tesco w Łodzi w godzinach 12:00 – 16:00 Fundacja Promocji „Niezła Sztuka”, zajmująca się promocją sztuki zorganizuje spotkanie z przedstawicielami, opowiedzą oni o działalności fundacji i o sztuce.

• W Pasażu Tesco w Lublinie przy ul. Orkana 4 22.02.2019 w godzinach 14:00 - 18:00 zapraszamy na warsztaty i pokazy taneczne, które poprowadzi Szkoła Tańca „ML Dance Studio”.

• Odwiedzających Pasaż Tesco w Lublinie 23.02.2019 od godziny 12:00 do 16:00 zapraszamy na spotkanie z przedstawicielami siłowni i klubu fitness Slim Gym Studio.

·       W Pasażu Tesco w Zielonej Górze przy ulicy Energetyków 2A 21.02.2019 od godziny 15:00 do 20:00 Spółdzielnia Socjalna „Alternatywa” przeprowadzi spotkanie informacyjne. Spółdzielnia jest Domem Dziennego Pobytu, który powstał z myślą o Seniorach i ich bliskich. Jej celem jest zapewnienie osobom starszym uczestnictwa w życiu społecznym, kulturalnym
i towarzyskim.

·       22.02.2019 w zielonogórskim Pasażu Tesco w godzinach 15:00 – 20:00 Fundacja „Ziarenko Wielkości” opowie o swojej działalności. Fundacja chce utworzyć kolejną grupę dzieci, dla których stworzone zostało przedszkole Montessori, oparte o szacunek, zrozumienie, poszanowanie godności i wolności. Na miejscu będzie także możliwość zapisu.

·       W Pasażu Tesco w Zielonej Górze 23.02.2019 w godzinach 12:00 – 16:00 mieszkańcy będą mogli porozmawiać z przedstawicielami Fundacji Family, na co dzień zajmującą się działaniem na rzecz niepełnosprawnych dzieci i ich rodziców.

·       Kolejnego dnia 24.02.2019, w Pasażu Tesco w Zielonej Górze w godzinach 12:00 – 16:00 Everest Fitness przybliży odwiedzającym swoją działalność.

Planowane wydarzenia odbywają się w ramach programu „Wspólna Przestrzeń”. Swoją działalność zaprezentować mogą wszystkie organizacje, stowarzyszenia, fundacje i jednostki działające na rzecz lokalnej społeczności w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Lublinie, Pile, Gdańsku, Gdyni, i Zielonej Górze. Osoby zainteresowane przyłączeniem się do akcji zachęcamy do kontaktu z lokalnym koordynatorem programu pod adresem w.fenske@gardenofwords.pl

ip10