Rozrywka i wypoczynek » Sport

WYBITNI SPORTOWCY, SZCZYTNE CELE – START AKCJI „KRÓLOWIE SPORTU DZIECIOM”

Z początkiem kwietnia oficjalnie ruszyła akcja charytatywna pod nazwą „Królowie Sportu Dzieciom” z udziałem Sylwii Gruchały, Adama Korola, Magdaleny Piekarskiej i Radosława Zawrotniaka. Celem akcji jest wsparcie dzieci z Domów Dziecka w realizacji ich sportowych marzeń.
Organizatorem kampanii jest firma Almar, polski, wiodący producent łososia wędzonego Premium, której siedziba są Kartuzy.

„Warto mieć marzenia, do których realizacji trzeba konsekwentnie dążyć. Czasami jednak marzeniom trzeba pomóc - mówi Sylwia Gruchała, która aktywnie zaangażowała się w akcję charytatywną, organizowaną przez firmę Almar - „Dzieciom z Domów Dziecka potrzeba wsparcia. Postanowiłam wziąć udział w akcji, aby natchnąć je wiarą i pomóc spełnić marzenia"- dodaje.

Środki pieniężne na cele związane z akcją pozyskiwane będą ze sprzedaży produktów marki Almar z kategorii Premium, które oznaczone zostały promocyjną opaską przedstawiającą wizerunek sportowców wspierających kampanię oraz zawierającą informacje komunikujące społeczny wymiar akcji. Produkty z promocyjnymi banderolami pojawiły się w sprzedaży w drugiej połowie marca i dystrybuowane są we wszystkich dużych sieciach handlowych w Polsce oraz największych hurtowniach rybnych na terenie całego kraju.

Dodatkową ideą, jaka przyświeca kampanii charytatywnej „Królowie Sportu Dzieciom" jest promocja zdrowego stylu życia, zdrowego odżywiania oraz systematycznego uprawiania sportów.

Nazwa kampanii „Królowie Sportu Dzieciom" nie jest przypadkowa, nawiązuje bowiem do hasła firmy Almar: „King of Salmon" (przyp. red.„Król łososia") oraz osiągnięć sportowców patronujących akcji. Sportowcy Ci są królami reprezentowanych przez siebie dyscyplin. Adam Korol (kajakarz) to mistrz olimpijski i wielokrotny mistrz świata, Magdalena Piekarska (szpadzistka) to wicemistrzyni świata oraz wicemistrzyni Europy, Radosław Zawrotniak (szermierz) to srebrny medalista olimpijski oraz brązowy medalista mistrzostwa Europy, natomiast Sylwia Gruchała (florecistka) to dwukrotna medalistka olimpijska, wielokrotna medalistka mistrzostw Europy i świata, nazywana „Polską Królową Floretu".

Zapraszamy do włączenia się w ten ciekawy projekt poprzez zakup produktów marki Almar,  oznakowanych charakterystyczną czerwoną banderolą promocyjną. Dzięki czemu aktywnie przyczynicie się Państwo do realizacji sportowych marzeń dzieci z Domów Dziecka. Kupując produkty Premium marki Almar wspieracie rozwój fizyczny dzieci z Domów Dziecka!

W podsumowaniu akcji w wybranych Domach Dziecka nastąpi uroczyste przekazanie sprzętu sportowego zakupionego ze zgromadzonych środków, które na ręce dzieci przekażą sportowcy biorący udział w akcji.

Więcej informacji na http://www.almarfish.pl/pl/krolowie-sportu-dzieciom.html lub na www.facebook.com/lubielososia

Marcin Winkowski