Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Wyciskarka a sokowirówka - różnice

Nie każdy wie, że nie każdy świeży sok jest zdrowy. A Ty? Co wiesz o soku z sokowirówki? Czym różni się od soku z wyciskarki? Dlaczego to, co uzyskujemy z sokowirówki jest bezwartościowe?


Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Wiesz już, że soki są bardziej wartościowe, niż warzywa i owoce w całości więcej... Pamiętaj jednak, że sok sokowi nie równy. Z sokowirówki uzyskasz sok o walorach smakowych. Oczywiście, jest bardziej smaczny, niż kupiony ze sklepu. Ale warto wiedzieć, że nie tylko możesz mieć jeszcze smaczniejszy sok, ale, przede wszystkim, zdrowszy.

Chcesz wiedzieć więcej - zajrzyj na stronę terapiasokami.pl. Znajdziesz tam wiedzę o wyciskarkach, sokach i naturalnych terapiach.

Sok z wyciskarek dzięki innowacyjnej technologii ma nieporównywalnie więcej wartości odżywczych niż sok z sokowirówek. Dlaczego?

Wyciskarki wykorzystują innowacyjną metodę wyciskania, bez tarcia. Wytłaczają sok.

Sokowirówki wyciskają sok w oparciu o siłę tarcia. Tarcie niszczy to co najcenniejsze w soku, niszczy enzymy i witaminy.

Dowiedz się więcej: 

Wyciskarka

Sokowirówka

Innowacyjna technologia: miażdżenie i tłoczenie. To wyciskanie zbliżone do mechanicznego. Wałek delikatnie wytłacza sok. Warzywa, owoce i zioła nie ulegają gwałtownemu cięciu, więc zachowują maksymalną ilość enzymów i fitosubstancji.

Przestarzała technologia: Ścierania i tarcia. Za pomocą siły odśrodkowej, oddziela sok od pulpy, dlatego otrzymujesz mniej soku.
Ponadto ścieranie powoduje podwyższenie temperatury. Podwyższona temperatura niszczy enzymy i bioskładniki. Sok jest bezwartościowy.

Wyciska sok z przestrzeni międzykomórkowej,
gdzie znajduje się Apteka Natury: witaminy, enzymy, esencje, bioskładniki, flawony itp.
Wydobywa sok z obszarów, gdzie roślina była przecięta. Nie wydobywa soku z przestrzeni miedzykomórkowej. Cenne składniki pozostają w pulpie.
Niskie obroty. Szczególnie wyciskarki pionowe, najnowszej generacji, mają małą liczbę obrotów: ok. 50-70. Wolne obroty nie wytwarzają ciepła i nie natleniają soku. Sok w połączeniu z tlenem traci swoje właściwości lecznicze. Tysiące obrotów. Sokowirówki mają kilkanaście tysięcy obrotów na minutę. Tak szybka praca powoduje, że sok natlenia się, ogrzewa, a w efekcie powstaje duża ilość piany.
Wyciska pod ciśnieniem, dlatego wyciskanie jest bardziej efektywne. Wyciska sok dzięki sile odśrodkowej, dlatego jest go mniej.
Sok ma jednolitą konsystencję, nie rozwarstwia się. Sok szybciej się rozwarstwia, bo jest natleniony. Musisz go wymieszać.

Wyciska wszystko od liści szpinaku, kapusty, pokrzywy, kiełki, trawy pszenicznej po twarde i miękkie owoce. To ważne, bo zielone koktajle zawierają bezcenny chlorofil, który leczy więcej...

Nie wyciska liści, kapusty, szpinaku, pokrzyw, trawy zbóż: jęczmienia, lucerny. Nie możesz przygotowywać drogocennych dla organizmu, leczniczych koktajli chlorofilowych.

Cicha. Wyciskarki do soków mają niski poziom hałasu. Możesz wyciskać świeży sok rano, nie obawiając się, że obudzisz śpiących domowników.

Hałas. Sokowirówka charakteryzuje się bardzo głośną pracą.

Całe produkty. Jeśli masz dostęp do ekologicznych, niepryskanych owoców i warzyw, nie musisz obierać ich ze skórki, aby wycisnąć sok. Możesz również zostawić mniejsze pestki: w nich również są wartości odżywcze. W Kuvingsie B6000 nie musisz nawet kroić owoców i warzyw!

Konieczność obierania. Do sokowirówki wrzucasz tylko obrane owoce i warzywa. Musisz je też kroić na mniejsze kawałki.

Łatwość mycia. Innowacyjnych, pionowych wyciskarek nie musisz myć po każdym użyciu. Wystarczy przepłukać je dwoma szklankami wody. Myjesz je na koniec dnia. Mają niewiele elementów, więc wystarczą Ci 3 minuty, żeby była gotowa do kolejnego wyciskania.

Skomplikowane mycie. Sokowirówka jest trudna w demontażu, więc mycie jej jest kłopotliwe.

Bezpieczne materiały. Wykorzystuje ślimaki z mas ceramicznych, sok nie musi mieć kontaktu z metalami. Niektóre metale mogą unieczynnić magnez i mogą osłabić lecznicze właściwości naturalnych bio-esencji. 

Metal. Cylinder i noże są metalowe, więc wchodzą w reakcję z sokiem.


Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Owocowa Malwina terapiasokami.pl

Komentarze (1)

  • avatar
    ~Maryla 2016-01-05 10:17:14

    Cały świat pije soki a my? jak zawsze za murzynami. Soki odmładzają. Pijcie babeczki.


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »