Gospodarka » Żywność
Wypij Owoc!
Zobacz więcej zdjęć » |
Naturalnie mętny nektar na bazie przecierów z polskich jabłek to
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
napój zawierający aż 50% owocu jabłka w formie przecieru!
Nektar FRUTITU powstaje z polskich jabłek,które są specjalne selekcjonowane i przecierane przez firmę JAMAR . 1 butelka naturalnie mętnego nektaru FRUTITU zaspokaja 1 z 5 sposobów na dzienne spożycie owoców. Wysoka zawartość błonnika i flawonoidów sprawia, że jest on niebywale zdrowy i łatwo przyswajalny. Szczególnie rekomendowany jest dla osób na diecie oraz zapominającym o bardzo ważnym składniku codziennych posiłków jakim są owoce.
FRUTITU to zdrowa przekąska podczas upalnych dni, alternatywa dla owocu! Naturalnie mętny nektar to żródło energii, wzmocnienia i doborczynnych składników odżywczych !
Naturalnie mętny nektar na bazie przecierów FRUTITU produkowany jest na bazie wód ze zródeł jurajskich, nie zawiera konserwantów ani barwników. Jest naturalnie pasteryzowany.
Naturalnie mętny nektar na bazie przecierów FRUTITU dostępny jest w nastepujących wersjach smakowych:
· jabłko
· jabłko-wiśnia
· jabłko-malina
· jabłko-gruszka.
Cena: 250 ml – 2,20 zł
w szklanym opakowaniu
Mętne soki jabłkowe zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają ogólną odporność organizmu - ogłosili naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Pomysłodawcą i głównym autorem badań był prof. Jan Oszmiański, kierownik Katedry Technologii Owoców, Warzyw i Zbóż Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Odkrył on, że mętne soki jabłkowe zawierają cztery razy więcej dobroczynnych związków z grupy polifenoli (głównie flawonoidów). Flawonoidy są to związki organiczne występujące w wielu organizmach roślinnych. Pełnią rolę barwników i przeciwutleniaczy oraz chronią rośliny przed licznymi chorobami.
produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.
Zapraszamy na nasz profil na FACEBOOK.COM/JAMAR ZDROWO W KUCHNI
Nadesłał:
Efekt_PR
|
Komentarze (0)