Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Wyprzedażowe wydanie katalogu Avon 1/2013

Za kilka dni Święta Bożego Narodzenia. Okres przedświąteczny, to czas intensywnych zakupów. To czas kiedy obdarowujemy swoich bliskich różnego rodzaju prezentami gwiazdkowymi. W galeriach handlowych i sklepach internetowych odnotowywany jest znaczący wzrost ruchu i sprzedaży.

Z półek sklepowych znikają kolejne produkty, magazyny sklepów internetowych pustoszeją, a terminale płatnicze i bankomaty pracują na najwyższych obrotach. Również firma kosmetyczna Avon, odnotowuje w tym okresie wzrost sprzedaży swoich produktów. Nie dziwi więc fakt, że oferta ostatnich dwóch katalogów w tym roku, oznaczonych numerami 16 i 17, była znacznie większa niż ma to miejsce w przypadku pozostałych katalogów. Z kolei po świętach, a ostatnio również, tuż przed samymi Świętami, kiedy większość z nas kupiła już prezenty, sklepy wprowadzają promocje, aby przed końcem roku sprzedać jak najwięcej towaru. Tak też jest w przypadku Avon. Zaraz po Świętach, tj. 27 grudnia br., zacznie obowiązywać katalog Avon 1/2013, dostępny tutaj. Jest to wyprzedażowe wydanie katalogu. Sam tytuł katalogu, "Wielka Wyprzedaż", informuje potencjalnego klienta, o wyprzedaży. Znaczna część produktów, za które jeszcze przed świętami trzeba było zapłacić więcej, teraz można zamówić taniej. Obniżki cen w wyprzedażowym katalogu sięgają od 50% do nawet 75%. Takie obniżki cen nie dotyczą tylko Avon. Również w sklepach internetowych oraz galeriach handlowych wszechobecne będą bądź już są, banery i plakaty informujące o dużych obniżkach cen.

Bizer