Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Wyrusz na Misję z Koroniastym w Centrum Korona!

Od 22 do 26 stycznia na ulicach Wrocławia oraz w okolicach CH Korona i wrocławskiego ZOO można spotkać tajemniczych podróżników, którzy rozwijają mapy, zadają pytania i zachęcają przechodniów do udziału w niecodziennej zabawie słownej związanej ze słowem "KORONIASTY".

Najodważniejsi przechodnie mają szansę na zdobycie biletów do wrocławskiego ZOO oraz kart podarunkowych do Korony. Każdy, kto porozmawia z podróżnikami i da się wkręcić w zabawę otrzyma ekoupominek oraz zaproszenie z kodem QR na wydarzenie w CH Korona. W dniach 27-28 stycznia w godz. 11:00-19:00 każdy będzie mieć okazję odkryć tajemnicę KORONIASTEGO podczas proekologicznej akcji pełnej edukacji i zabawy.

Akcja ambientowa z podróżnikami, pojawiającymi się w przestrzeni Wrocławia jest prologiem do głównej akcji w Centrum Handlowym Korona, zaplanowanej na 27-28 stycznia – „Misja: Koroniasty”. Weekendowe wydarzenie to doskonała okazja do wspólnej zabawy i edukacji, podczas której klienci CH Korona wyruszą w podróż pełną zagadek i odkryć. W dniach 27-28 stycznia Centrum Korona przeniesie nas na Madagaskar, oferując aktywności edukacyjno-interaktywne. Na starcie każdy uczestnik otrzyma specjalną książeczkę misji, a zadaniem odkrywców będzie zdobycie trzech sprawności – pieczątek: WIEM, ROZUMIEM i UMIEM. Stacje będą czynne w godzinach 11.00-19.00:

·         Stacja ZOO: Miejsce, gdzie uczestnicy będą mogli zgłębić wiedzę na temat lemura koroniastego i zdobyć pieczątkę WIEM.

·         Stacja Zagrożenia Środowiska: Przestrzeń pokazująca, jak działania człowieka wpływają na zmiany w środowisku. Uczestnicy będą mogli zdecydować, który problem ekologiczny jest najważniejszy. Oddając swój głos, zdobędą pieczątkę ROZUMIEM.

·         Stacja Warsztaty: Kreatywne miejsce, w którym uczestnicy nauczą się, jak tworzyć zabawki z materiałów pochodzących z recyklingu, zdobywając pieczątkę UMIEM.

·         Stacja Finałowa: Punkt kulminacyjny wydarzenia, gdzie uczestnicy odkryją, dlaczego lemur koroniasty jest tak istotny dla Centrum Korona, a także będą mieli okazję zrobić pamiątkowe zdjęcia w fotobudce z motywem Madagaskaru. Na wszystkich, którzy zbiorą komplet pieczątek czekają upominki!

„Misja: Koroniasty” to nie tylko zabawa, ale również okazja do zdobycia wiedzy i rozwijania świadomości ekologicznej wśród mieszkańców Wrocławia i okolic. Podczas wydarzenia klienci centrum odkryją tajemnicę współpracy CH Korona z wrocławskim ZOO.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Dodatkowe informacje:

Centrum Korona

Centrum Korona to jedno z pierwszych wielofunkcyjnych centrów handlowych w Polsce, gdzie oprócz zakupów można aktywnie spędzić czas w klubie fitness oraz zrelaksować się w strefie kina i restauracji. Całkowita powierzchnia najmu Centrum Korona to 40.000 m2.

Oferta handlowa centrum obejmuje 54 butiki i sklepy średnio powierzchniowe, a głównymi najemcami są: hipermarket Auchan, Cinema City, Fitness Academy oraz sklepy CCC, Decathlon, Rossmann i RTV Euro AGD. Centrum Korona może pochwalić się bogatą ofertą rozrywkową – na terenie obiektu działają: mulitiplex CINEMA CITY oraz kompleks strefy food court z 12 restauracjami i kawiarniami.

Właścicielem Centrum Korona jest Cromwell Property Group Poland. Zarządcą obiektu jest Apsys Polska.

www.centrum-korona.pl

Orchidea