Dom » Wnętrza

Wysokość już od 62 mm: Superpłaskie odpływy liniowe i punktowe firmy Viega

Firma Viega poszerzyła swoją bogatą ofertę odpływów podłogowych o nowe produkty, zaprojektowane specjalnie do pomieszczeń remontowanych.

Dzięki bardzo niskiej wysokości zabudowy – od 62 do 67 mm, w zależności od modelu – są one idealne w przypadku renowacji łazienki. Teraz nie ma już żadnego powodu by rezygnować z prysznica bez brodzika, który staje się coraz popularniejszym i pożądanym przez klientów rozwiązaniem.

Prysznice na poziomie posadzki są nie tylko bardzo wygodne i atrakcyjne wizualnie, ale jako rozwiązanie bezbarierowe doskonale odpowiadają zachodzącym przemianom demograficznym. Do tej pory montaż prysznica bez brodzika w istniejącej już łazience był często niemożliwy. Nowe odpływy Advantix mają niezwykle płaskie korpusy i małą wysokość montażową, co pozwala instalować je nawet w podłogach o bardzo niskiej konstrukcji.

Różnorodna oferta

Nowe superpłaskie odpływy mogą być łączone z odwodnieniami liniowymi Advantix i Advantix Basic, a także z wersjami narożnymi. Ułatwia to logistykę i magazynowanie zestawów firmy Viega.

Odpływy pasują zarówno do kwadratowych, jak i okrągłych rusztów firmy Viega. Odpływ liniowy Advantix Basic jest dostępny w wersji do montażu przy ścianie lub w dowolnym miejscu łazienki, w pięciu długościach.

Odpływy punktowe mają wysokość zabudowy zaledwie 62 mm! W przypadku modeli narożnych jest to 66 mm, a odwodnień liniowych – 67 mm. Pomimo tak płaskiej konstrukcji wszystkie odpływy zachowują wysoką wydajność: od 0,4 do 0,5 l/s.

Bezpieczne i higieniczne

Wysokość zamknięcia wodnego wynosząca 25 mm, gwarantuje skuteczną ochronę przed nieprzyjemnymi zapachami. Specjalna konstrukcja syfonu eliminuje również ryzyko zasysania zwrotnego.

Wszystkie odpływy są samoczyszczące. Zaprojektowano je w taki sposób, że odpływająca woda zabiera ze sobą wszystkie zanieczyszczenia, a nawet włosy. W razie potrzeby istnieje jednak możliwość łatwego dojścia spiralą o średnicy 6,4 mm.

Viega Sp. z o.o.