Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Wystrzałowe drinki z Helleną

Wystrzałowe drinki z Helleną
Zobacz więcej zdjęć »
Drinki to nieodzowny element każdej imprezy. Z pomocą shakera, kilku rodzajów alkoholi, owoców i gazowanych napojów marki Hellena można wyczarować orzeźwiające, pyszne koktajle. Hellena przygotowała przepisy na 8 sprawdzonych drinków idealnych na sylwestra i karnawał, w tym bezalkoholowe propozycje.

Drinki z powodzeniem rozkręcą każde przyjęcie. Warto znać kilka sprawdzonych przepisów na koktajle, które zaimponują gościom i wprawią wszystkich w szampański nastrój. Drinki z autentycznie najlepszą Oranżadą Hellena i wyśmienitymi napojami gazowanymi Hellena idealnie sprawdzą się podczas tańców oraz imprezowych szaleństw. Musujące koktajle orzeźwią nawet najbardziej rozgrzane towarzystwo. Hellena rekomenduje sprawdzone przepisy:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

 

Pani Hellena

·         Wódka (40 ml)

·         Campari (40 ml)

·         Schłodzona Czerwona Oranżada Hellena w szklanej butelce (80 ml)

·         Pomarańcza (1 sztuka)

·         Kruszony lód (1 duża garść)

·         Cynamon mielony np. Appetita (1 szczypta)

 

Na płaskim talerzu mieszamy cynamon z odrobiną soku z pomarańczy. W mieszance zanurzamy krawędzie szklanki koktajlowej typu hurricane. Do ozdobionej szklanki wlewamy wódkę, dodajemy campari, następnie wsypujemy kruszony lód i wrzucamy ćwiartkę pomarańczy. Całość zalewamy do pełna schłodzoną Czerwoną Oranżadą Hellena. Pozostałą część pomarańczy wykorzystujemy do ozdoby.

 

 

CocoShock

·         Malibu (40 ml)

·         Mleko kokosowe (50 ml)

·         Schłodzona Biała Oranżada Hellena w puszce (75 ml)

·         Sok z ćwiartki limonki

·         Kostki lodu

 

Malibu, mleko kokosowe, schłodzoną Białą Oranżadę Hellena, sok z limonki i kostki kodu mieszamy w shakerze. Całość podajemy w łupinie kokosa albo szklance do margarity.

 

 

Yellowstone

·         Tequila gold (40 ml)

·         Likier blue curacao (25 ml)

·         Schłodzona Żółta Oranżada Hellena w butelce PET

·         Pomarańcza (ćwiartka)

·         Kruszony lód

 

Do szklanki do whisky wlewamy tequilę gold, likier blue curacao, całość dopełniamy kruszonym lodem i dodajemy ćwiartkę pomarańczy. Drinka zalewamy schłodzoną Żółtą Oranżadą Hellena.

 

 

Słodki Lemon

·         Wódka (50 ml)

·         Triple sec (30 ml)

·         Schłodzony Lemon Hellena (100 ml)

·         Sok z limonki (kilka kropel)

·         Kostki lodu

 

Do wysokiej i wąskiej szklanki (typu highball) wrzucamy kilka kostek lodu. Wlewamy wódkę, likier triple sec i całość zalewamy schłodzonym napojem gazowanym Lemon Hellena. Na koniec dodajemy kilka kropel soku z limonki i mieszamy.

 

 

Tajemniczy gość

·         Biały rum (50 ml)

·         Likier cointreau (20 ml)

·         Limonka (ćwiartka)

·         Brązowy cukier (0,5 łyżeczki)

·         Schłodzony Tonic Hellena (70 ml)

·         Kruszony lód (1 garść)

 

Do szklanki do whisky wrzucamy rozgniecioną limionkę i mieszamy ją z brązowym cukrem. Wlewamy biały rum, likier cointreau. Dodajemy garść kruszonego lodu. Całość zalewamy schłodzonym napojem gazowanym Tonic Hellena.

 

 

 

Chuda Hela

·         Whisky (50 ml)

·         Sok żurawinowy (50 ml)

·         Schłodzona Oranżada Hellena FIT (35 ml)

·         Kostki lodu

 

Do szklanki do whisky wrzucamy kilka kostek lodu. Dodajemy whisky, sok żurawinowy, a na koniec schłodzoną Oranżadę Hellena FIT.

 

 

 

Musujący arbuz

·         Arbuz (150 g i kawałek na przybranie)

·         Schłodzona Oranżada Hellena FIT (100 ml)

·         Sok z połówki cytryny

·         Miód (1 płaska łyżeczka)

·         Kostki lodu

 

Arbuza, schłodzoną Oranżadę Hellena FIT, sok z połówki cytryny, miód i kostki lodu mieszamy w shakerze. Podajemy w długiej szklance o cylindrycznym kształcie typu long drink. Przybieramy kawałkiem arbuza.

 

 

 

Zachodzące słońce

·         Syrop grenadina (20 ml)

·         Schłodzona Biała Oranżada Hellena w szklanej butelce (125 ml)

·         Wisienka koktajlowa

·         Kruszony lód

 

Do szklanki do whisky wlewamy syrop grenadina, wypełniamy szklankę kruszonym lodem. Całość zalewamy schłodzoną Białą Oranżadą Hellena. Ozdabiamy wisienką koktajlową. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KMC

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »