Technologie » Komputery

Xerox rozwija technologię ConnectKey

Mobilność, bezpieczeństwo, dostęp do chmury i wsparcie produktywności to najważniejsze cechy nowych funkcji technologii ConnectKey 1.5.

Rozwój technologii ConnectKey 1.5 obejmuje cztery nowe wielofunkcyjne urządzenia, w tym dwa urządzenia typu A4 oraz aplikacje systemowe, które zwiększają zakres funkcjonalności tradycyjnych urządzeń.

Pełny pakiet rozwiązań w chmurze

Xerox oferuje szerokie spektrum urządzeń wykorzystujących rozwiązania w chmurze:

WorkCentre 7970 – urządzenie biurowe o najwyższej wydajności i elastyczność w tworzeniu aplikacji. Drukuje w kolorze i w czerni do 70 str./min. Wyposażone jest w obszerne podajniki, które mogą pomieścić do 3000 kartek.

WorkCentre 5945/5955 - oferuje wysoką jakość obrazu osiągniętą dzięki zastosowaniu technologii LED i tonera wytworzonego metodą agregacji emulsyjnej. Urządzenie drukuje do 45 lub do 55 str./min.

Rozwój oprogramowania

Codziennością w wielu branżach są częste delegacje, praca u klienta oraz realizowanie zadań w wirtualnych, międzynarodowych zespołach.

Odpowiedzią na to są nowe rozwiązania zastosowane w technologii Xerox ConnectKey, które oferują więcej przydatnych i funkcjonalnych rozwiązań usprawniających komunikację, przetwarzanie i udostępnianie ważnych informacji.

Platforma Xerox Extensible Interface Platform 3.0 zwiększa funkcjonalność urządzeń z technologią ConnectKey dodając nowe narzędzia. Jednym z nich jest przeglądarka WebKit, która pomaga partnerom Xerox rozwijać panel sterowania aplikacji dedykowanych użytkownikom urządzeń wielofunkcyjnych.

„Dodatkowo, dzięki uruchomieniu Xerox App Studio 2.0, nowe aplikacje ConnectKey zapewniają użytkownikom bezpośredni dostęp do ulokowanych w chmurze rozwiązań, takich jak Microsoft Office 365 i Dropbox dzięki czemu mogą skanować i drukować dokumenty z ich repozytoriów danych. Kolejna aplikacja pozwala klientom drukować dokumenty z własnego adresu URL - tworząc tym samym wygodne i łatwe w użyciu środowisko "druku na żądanie", bez względu na to czy dane dostępne są w chmurze czy chronione firmową zaporą firewall.” – mówi Leszek Bareja, Product Manager, Xerox Polska.

Rozwiązanie do zarządzania drukiem Xerox Secure Access 5.0 jest modułowym oprogramowaniem pozwalającym klientom obniżać koszty dzięki funkcji uwierzytelniania wraz z możliwością łatwego połączenia z czytnikami standardowych kart zbliżeniowych. Nowe funkcje Xerox Mobile Print 3.0 oferują większą wygodę, pełniejszą ochronę i dużą elastyczność materiałów wysyłaniu prac do druku. Obejmują m.in. możliwość wyboru rozmiaru oraz zakresów stron do druku.

Linkleaders