Firma » Finanse

XTB i Trader 21 będą szkolić z inwestowania w akcje i ETF-y

Dom Maklerski X-Trade Brokers rozpoczyna we współpracy z Traderem 21 nowy cykl szkoleń - XTB Investing Masters - dotyczących inwestycji w akcje i ETF-y. Premiera pierwszego szkolenia już 30 października 2018 r.

XTB, stale poszerza swoją bibliotekę darmowych materiałów edukacyjnych przygotowywanych we współpracy z cenionymi ekspertami takimi jak m.in. Rafał Glinicki, Lex Van Dam czy Steve Ward. Jesienią zostanie udostępniony nowy kurs online prowadzony przez znanego i cenionego Tradera 21, który w przystępny sposób przygotuje do stworzenia indywidualnej strategii inwestycyjnej, głównie w oparciu o akcje i ETF-y oraz do zbudowania własnego portfela inwestycyjnego. Podobnie jak wcześniejsze materiały szkoleniowe nowy kurs będzie dostępny na platformie xStation 5.

- Cykl szkoleń z Trader 21 to kolejny kompletny kurs inwestycyjny przygotowany specjalnie dla naszych klientów, a co ważne pierwsza taka inicjatywa, w której zgodził się wziąć udział Trader 21. Od dawna stawiamy na edukację w obszarze inwestycji serwowaną przez najlepszych specjalistów oraz budowanie wśród inwestorów świadomości możliwości, ale i ryzyka jakie niosą za sobą instrumenty finansowe - mówi Jakub Paturalski, dyrektor polskiego oddziału XTB. - Kurs inwestycyjny XTB Investing Masters to cztery szkolenia online, dzięki którym można poszerzyć swoją wiedzę z zakresu inwestowania i poznać nowe pomysły inwestycyjne Tradera 21, a przede wszystkim jego metodę szukania okazji na rynkach. Temat cyklu jest bezpośrednio związany z rozbudowaniem naszej oferty o akcje i ETF-y z całego świata - dodaje.

Trader 21 to autor bloga Independent Trader, który dwa lata z rzędu otrzymał nagrodę za najlepszy blog ekonomiczny wg FxCuffs. Obecnie jego artykuły czyta ponad 60 tysięcy osób. Trader 21 już na studiach założył pierwszą firmę, która okazała się sporym sukcesem. Biznes kwitł, ale liczne obowiązki związane z prowadzeniem własnych firm i wieczny brak czasu, okazały się być na dłuższą metę wielkim obciążeniem. Wtedy zdecydował się na odważny krok i... sprzedał wszystkie swoje firmy. Chcąc rozsądnie zarządzać zgromadzonym przez lata majątkiem, rozpoczął intensywną naukę inwestowania. Konieczność z czasem przerodziła się w pasję, która przynosi konkretne korzyści w postaci udanych inwestycji. Trader 21 studiował na Uniwersytecie Warszawskim i ukończył MBA na University of Illinois jako jeden z młodszych absolwentów w historii uczelni.

Pierwsze szkolenie odbędzie się 30 października o godz. 19:00 i będą mogli z niego skorzystać wszyscy chętni. Zapisy odbywają się przez stronę: https://pl.xtb.com/kurs-trader21

Program cyklu szkoleń XTB Investing Masters z Trader 21:

●         Szkolenie 1 - Kiedy warto inwestować w akcje? Termin: 30 października, godz. 19:00.

●         Szkolenie 2 - Jak wyceniać akcje oraz rynki na podstawie najważniejszych wskaźników analizy fundamentalnej? Termin: 8 listopada.

●         Szkolenie 3 - Jak inwestować podczas bessy na giełdach? Termin: 13 listopada.

●         Szkolenie 4 - Budowa portfela inwestycyjnego i wpływ dolara na rynki? Termin: 15 listopada.

Tailors Group