Technologie » Internet

YieldRiser otwiera oddział w Brazylii

YieldRiser – międzynarodowy ekspert w dziedzinie optymalizacji przychodów z reklamy w Internecie – rozpoczął ekspansję zagraniczną. Firma otworzyła pierwszy oddział w Brazylii.

YieldRiser współpracuje z wydawcami na całym świecie, a w swoim portfolio ma obecnie kilkunastu właścicieli witryn z Ameryki Południowej. Otwarcie oddziału w Brazylii to część długofalowej strategii rozwoju oraz dostosowania usługi dla potrzeb globalnego klienta.

W ramach ekspansji na rynek północno i południowoamerykański YieldRiser będzie uczestnikiem międzynarodowych targów marketingowo – technologicznych. Już we wrześniu pojawią się na TechCrunch Disrupt w San Francisco, a w październiku zaprezentują swoją ofertę na Futurecom w Sao Paulo.

Południowoamerykański Rynek reklamowy jest stosunkowo młody. Z badań, które  prowadziliśmy na kilka miesięcy przed otworzeniem oddziałów, wynika że posiada on ogromy potencjał i oferuje szerokie możliwości reklamowe. Biorąc pod uwagę nasze wcześniejsze doświadczenie z brazylijskimi wydawcami sądzę, że możemy odnieść sukces i pozyskać nowych klientów, nie tylko tych z Brazylii  – tłumaczy Paweł Treściński, Wiceprezes YieldRiser.

YieldRiser powstał w 2015r., optymalizuje ponad 100 witryn z Polski oraz zagranicy i ma na swoim koncie więcej niż miliard odsłon miesięcznie. Firmę tworzy zespół doświadczonych ekspertów obecnych na rynku reklamy internetowej od 1997r. Wielu z nich współtworzyło największe w Polsce sieci reklamowe. Firma oferuje własne rozwiązanie skierowane do wydawców internetowych, dzięki któremu mogą oni zwiększać wyniki sprzedaży swojej powierzchni reklamowej. Więcej o firmie na www.yieldriser.com.

KnowledgeHub Fund

Zamów opracowanie informacji prasowej

Za 1 dzień:
Maskotka z filcu - warsztaty, 22.09, godz. 12:00, Empik Bonarka, Kraków,

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 113030 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )