Dom » Wnętrza

Yubii Home - nowe serce Twojego Inteligentnego Domu

Premiera nowej centrali zapewniającej komfort i bezpieczeństwo dla całej rodziny

W grupie siła - poznaj ekosystem Yubii
Yubii Home to centrala zarządzająca inteligentnym domem FIBARO oraz produktami wchodzącymi w skład ekosystemu Yubii, czyli urządzeniami marek Nice, FIBARO, marek trzecich, a także elero* - niemieckiej marki zrzeszonej w Nice.

Yubii Home to pierwsza centrala łącząca technologie Nice i FIBARO, ale to nie wszystko - dzięki kompatybilności z protokołami Z-Wave i WiFi jest otwarta na integrację z 3000 urządzeniami innych firm działających w standardzie Z-Wave. Centrala doskonale sprawdzi się w przypadku m.in. mniejszych domów lub mieszkań (do 100 m2) i instalacji zawierających do 40 urządzeń i 20 scenariuszy. Yubii Home pozwala użytkownikowi końcowemu zarządzać całym systemem smart home również przy pomocy asystentów głosowych Amazon Alexa i Google Assistant.

Pozwól nam ułatwić Ci życie
Yubii Home to centrala w pełni realizująca ideę inteligentnego domu. Zarządza wszystkimi elementami automatyki domowej i komunikuje się z nimi - odbiera dane z czujników, przetwarza je i nadaje komunikaty w celu wykonania odpowiednich działań. Umożliwia zintegrowane zarządzanie oświetleniem, roletami, bramami, drzwiami i oknami, urządzeniami elektrycznymi, multimediami, ogrzewaniem, temperaturą, systemami nawadniania, monitoruje wycieki wody, ulatnianie się czadu i wykrywanie dymu.

Automatyczne scenariusze, zdalne sterowanie i kontrola głosowa nad wszystkimi inteligentnymi urządzeniami sprawią, że codzienne czynności staną się jeszcze prostsze. Dzięki Yubii Home i zaprogramowaniu odpowiednich scenariuszy świetlnych możesz zaplanować włączanie światła rano, otworzyć drzwi garażu, aby wypuścić psa na podwórko, stworzyć idealną atmosferę do przygotowania ulubionego dania, lub po prostu spędzić relaksujący wieczór z Netflixem. Użytkowanie Yubii Home daje gwarancję przebywania w inteligentnym, wygodnym i przyjaznym środowisku od świtu do nocy.

Inteligentny dom na lata, bezpieczeństwo zawsze na pierwszym miejscu
Mocne strony Yubii Home to nie tylko design, wygoda i uproszczenie codziennych czynności, ale przede wszystkim zrównoważony rozwój, oszczędności i Twoje dobre samopoczucie. Zgodnie ze strategią firmy, jednym z celów Yubii Home jest zminimalizowanie negatywnego wpływu naszych domów na środowisko poprzez inteligentne sterowanie ogrzewaniem i oświetleniem, oraz monitorowanie zużycia energii elektrycznej. To nasze małe codzienne gesty, mogą mieć wielki wpływ na całą planetę.

Dobre samopoczucie jest równie ważne, dlatego dzięki możliwości dołączenia systemów kontroli wilgotności, inteligentnego ogrzewania, pomiaru jakości powietrza, wykrywania tlenku węgla i powiadamiania o niebezpiecznych sytuacjach, Yubii Home w każdej chwili zapewni odpowiednie warunki i bezpieczeństwo dla całej Twojej rodziny.

Bezpieczeństwo i stabilność systemu inteligentnego domu stanowią dla Nice kluczową kwestię. Ochroną przed hackerami jest szyfrowana transmisja danych (zarówno w połączeniach lokalnych, jak i zewnętrznych). Jednoczesne wykorzystanie wysokojakościowych komponentów daje centrali możliwość działania tylko lokalnie i w przypadku braku dostępu do chmury, zapewnienia kluczowe funkcjonalności domu. Nie ma więc ryzyka, że system przestanie działać, gdy operator sieci postanowi odłączyć Internet, by np. przeprowadzić konserwację łącza. W inwestycjach deweloperskich, w których klient nie ma jeszcze dostępu do sieci WiFi, będą działać zdefiniowane automatyzacje (np. wykrycie ruchu, zalania, opuszczanie rolet, włączenie/wyłączenie świateł itp.). W momencie podłączenia internetu systemem będzie można zarządzać także z każdego miejsca na ziemi.

Zobacz filmy i odkryj, ile możliwości oferuje Yubii Home:

Poranna rutyna:
Dzisiaj gotuję ja!:
Twój idealny wieczór:
Sesja treningowa:
Twoje nowe doświadczenie z inteligentnym domem:

Zarządzaj ekosystemem Yubii z poziomu aplikacji

Zarządzanie inteligentnym domem może odbywać się dzięki popularnym asystentom głosowym, pilotom, gestom oraz poprzez aplikację – Yubii App, która zastąpi aplikację FIBARO Home Center. Aplikacja Yubii App dostępna jest w sklepie Google Play oraz App Store. Wystarczy wpisać frazy „Yubii App”, „Yubii Home Center” lub „FIBARO”, a użytkownik zyska możliwość pobrania nowej aplikacji. Funkcjonalności nowej aplikacji pokrywają się z możliwościami wycofanej już FIBARO Home Center, najnowsze z nich to:

1.     Nowe ulubione sekcje:

Widoki stref alarmowych, kamer, świateł, rolet oraz dla ogrzewania (strefy i termostaty)

Możliwość ustawienia liczby wierszy ulubionych sekcji

Możliwość ukrycia ulubionych sekcji

Zmiana sposobu wyświetlania podsumowania domu i nowe elementy

2.     Podsumowanie dla ulubionych pomieszczeń i domu

3.     Tryb naścienny

4.     Przyśpieszenie połączenia z centralą

Nowa aplikacja Yubii App wspiera centrale Yubii Home oraz inne centrale marki FIBARO.

Zachęcamy do ściągnięcia aplikacji FIBARO Home Center App z:

App Store: https://apps.apple.com/pl/app/fibaro-home-center/id1421839464?l=pl

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fibaro.homecenter&hl=pl&gl=US

Poznaj wszystkie możliwości Yubii Home na stronie
www.yubiihome.com/pl