Firma » Reklama

Z czego wynika popularność gadżetów reklamowych?

Dlaczego w dobie internetowego marketingu gadżety reklamowe w dalszym ciągu są tak popularne? Nie jest żadną tajemnicą, że inwestują w nie nawet giganci biznesu światowego formatu.

Konsumenci mogą się o tym przekonać chociażby podczas wizyty w placówce swojego banku. Długopis, teczki, słodycze - a wszystko to oznakowane subtelnym znakiem firmowym przedsiębiorstwa. Co tak naprawdę wpływa na popularność gadżetów reklamowych? Jakie reakcje wywołują wśród konsumentów? Długo staraliśmy się znaleźć rzetelną odpowiedź na to pytanie i w końcu się udało a wnioskami chcielibyśmy się teraz z wami podzielić.

Na początek jednak należy zauważyć co zalicza się do najczęściej stosowanych produktów promocyjnych:

• akcesoria piśmiennicze - pióra, długopisy, zakreślacze, czy markery,

• akcesoria biurowe - teczki reklamowe, wizytowniki, papier firmowy,

• akcesoria elektroniczne - pendrive reklamowy, podkładki pod mysz,

• a także ponadczasowe kubki, odzież i słodycze.

Za każdym razem kiedy klient otrzymuje taki prezent na jego ustach pojawia się uśmiech. I właśnie stąd wynika rosnąca popularność gadżetów, mimo tak rozwiniętego dziś marketingu internetowego. Wręczanie drobnych upominków jest sposobem na prowadzenie bardzo intymnej i bezpośredniej relacji z potencjalnym odbiorcą. Wszelkie akcesoria powinny być jednak spersonalizowane pod jego potrzeby a dodatkowo muszą wykazywać cechy estetyki i funkcjonalności jednocześnie. Ponadto akcesoria te pozwalają na dotarcie do bardzo szerokiej grupy odbiorców, przy jednoczesnym minimalizowaniu kosztów a oszczędności są, jak wiadomo, nadrzędną kwestią nawet dla największych, światowych rekinów biznesu.

adamoos