Kultura, sztuka » Kultura

Z rodziną dobrze nie tylko na zdjęciu. Trwa wystawa fotografii w Galerii Grafitt

Chcecie poznać rodziny zgrane pasją? Koniecznie odwiedźcie Galerię Grafitt, gdzie trwa wystawa zdjęć wykonanych przez członków Portretowni. Bohaterami projektu jest 10 rodzin z Zielonej Góry, które łączy wspólne hobby.

Projekt „Rodzina zgrana pasją” został zrealizowany jest przez Lubuskie Stowarzyszenie Fotografów Portretowych „Portretownia”. Jego celem było sportretowanie 10 zielonogórskich rodzin otwartych na wspólne działania oraz pełnych różnych pasji. Rodziny zostały przedstawione takimi, jakimi są, często podczas realizowania wspólnych zajęć, nie tylko sportowych ale i artystycznych, czy kulturalnych. Zwieńczeniem projektu jest wystawa w Galerii Grafitt, gdzie można obejrzeć wykonane portrety z opisami bohaterów, a  wśród nich znajdziemy: rodziny pełne sportowych pasji, miłości do tańca, muzyki czy pomocy czworonogą.

Fotografie można podziwiać do 19 września w godzinach otwarcia Galerii Grafitt.

MilenaPR