Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Za sterami Transformersa zasiądziesz w Bonarce

Najsławniejsze roboty świata, Transformersy, przybywają do Bonarki. Dzięki najnowszej technologii każdy śmiałek będzie mógł przekonać się, jak to jest poprowadzić Optimusa Prime do boju przeciw zagrażającym światu Decepticonom.

Pierwsza w Polsce tak zaawansowana poszerzona rzeczywistość (augmented reality), samochodowy tor wyścigowy, przenośne kino z animowaną serią Transformers, lśniąca ciężarówka czy w końcu monumentalny, sześciometrowy Optimus Prime. Takie oto ekskluzywne atrakcje już 31 maja (sobota) czekać będą na klientów Bonarki.
Wspomniana poszerzona rzeczywistość daje unikalną możliwość na wcielenie się w kokpit najsłynniejszych robotów: Optimusa Prime’a czy też Bumblebee. Na olbrzymim ekranie każdy chętny będzie mógł przeobrazić się w wybranego bohatera, by ruszyć do walki ze złymi, zagrażającymi ludzkiej egzystencji maszynami. Sam Optimus dostojnie prezentować się będzie też przed Bonarką w skali niemal 1:1. W zaparkowanej przed centrum handlowym ciężarówce, nawiązującej do designu Transfomersów, zaprezentowane zostaną dedykowane im najnowsze zabawki. Miłośnicy gier z pewnością na udostępnionych konsolach rzucą wyzwanie przeciwnikom.
Warto wykorzystać nadarzającą się okazję na bliskie spotkanie z Transfomersami, bo drugiej takiej szansy nie będzie. Impreza organizowana w Bonarce jest jedyną tego typu zabawą w całej Małopolsce i raptem jedną z czterech przeprowadzanych w Polsce.
Wizyta robotów w Bonarce organizowana jest z okazji zaplanowanej na 27 czerwca premiery filmu „Transformers: wiek zagłady”. Film oglądać będzie można w znajdującym się w Bonarce największym w Krakowie kompleksie kin Cinema City. Produkcja dostępna jest w wersji 2D, 3D oraz Imax 3D, z dubbingiem lub napisami.
Bonarka z okazji Dnia Dziecka przygotowała jeszcze szereg innych atrakcji. 31 maja o 12.00 i 15.30 odbę-dą się podgórskie warsztaty, poświęcone najsłynniejszemu krakowskiemu alchemikowi – Panu Twardowskiemu. Tego samego dnia od 11.00 do 17.00 w salonie Empik organizowane będą całodniowe warsztaty artystyczne: jubilerskie, balonowe oraz malarskie. Na rodziców czekać będą atrakcyjne oferty rabatowe i mnóstwo podpowiedzi, jaki prezent sprawić swoim pociechom. A dzień później, o 12.00 swą działalność rozpocznie Fabryka Czekolady. Odwiedzające ją dzieci staną przed szansą wyprodukowania – i oczywiście zjedzenia - własnej czekolady.

bezstronny22