Technologie » Komputery

Zabierz laptopa gdziekolwiek zechcesz

Laptop kupuje się nie tylko by zaoszczędzić miejsca w mieszkaniu, ale również by móc z niego korzystać poza swoim domem. Jednak przenoszenie drogiego sprzętu bez odpowiedniego zabezpieczenia niesie ze sobą spore ryzyko. Z myślą o takiej sytuacji firma Natec przygotowała torbę Doberman.

W Dobermanie bezpieczeństwo naszemu laptopowi zapewnić ma m.in. sztywna rama czy wzmocniona tylna ściana i boki torby. Dodatkowo środek wyłożono miękkim materiałem, tak, żeby sprzęt był chroniony z każdej strony.

Prócz zabezpieczenia urządzenia przed zniszczeniem, torba powinna móc także pomieścić w sobie jak największą ilość dodatkowych akcesoriów. Doberman daje możliwość umieszczenia w głównej walizce laptopa o wielkości – w zależności od wersji - do 15,6 lub 17,3 cala oraz kilka innych przyrządów. Do tego dochodzą także siateczki na zewnątrz torby i umieszczona z przodu duża kieszeń na dokumenty (zawierająca także mniejsze kieszonki na drobne przedmioty, takie jak telefon czy klucze).

By ułatwić przewożenie laptopa podczas dalszych podróży, Dobermana zaopatrzono w system trolley: dzięki niemu torbę można przymocować do rączki walizki, co ma wpłynąć nie tylko na komfort, ale także zminimalizować ryzyko kradzieży sprzętu.

Praktyczny wymiar torby jest bardzo ważny, ale nie wolno zapominać o jej wyglądzie. W przypadku Dobermana producent postawił na minimalizm: prosty, klasyczny design o czarnym kolorze z niebieskim wykończeniem, tak, by z torbą można było swobodnie podróżować jak i np. pojawić się z nią na spotkaniu biznesowym.

Torba Doberman występuje w dwóch wersjach, 15,6 i 17,3, a ich ceny to kolejno 54 i 59 zł.

Cechy produktu:

- Duża pojemność
- Dedykowana dla laptopów o przekątnej 15,6 lub 17,3 cala
- Liczne kieszenie i przegrody
- Sztywna rama, wzmocniona tylna ściany i boki, środek wyłożony miękkim materiałem
- System trolley

Entrymedia