Technologie » Komputery

Zamień dowolny dysk na coś mniejszego z ExpressCage MB741SP-B!

Wraz z rosnącą popularnością małych formatów (SFF) i przenośnych urządzeń, istnieje potrzeba wygodnego i bezpiecznego dostępu do urządzeń pamięci masowej wykorzystujących mniejsze zatoki. Aby sprostać wymaganiom, nowa kieszeń na dyski ExpressTray pozwala na instalację dysków bez użycia narzędzi!

ExpressCage MB741SP-B to obudowa z pojedynczą wnęką do hot-swap dla dowolnego dysku twardego SATA/SAS 2,5" lub SSD dla zewnętrznej wnęki 3,5" ( wnęka dyskietek). Nie musisz się obawiać o bezpieczeństwo a ulepszony mechanizm mocowania napędu bez użycia śrub pozwala na montaż zatrzaskiem. Ponadto mocna metalowa obudowa zapewnia ochronę przed wstrząsami i uderzeniami, a zintegrowane otwory wentylacyjne działają tak, aby dyski pracowały w niskiej temperaturze przez cały dzień, nawet przy dużym obciążeniu.

Oszczędność miejsca

1.png
Wykorzystując niewielką przestrzeń wnęki na zewnętrzny napęd 3,5" (wnęka dyskietek), MB741SP-B doskonale sprawdza się w zastosowaniach, w których przestrzeń jest ograniczona. Kompaktowe komputery PC, systemy wbudowane, komputery typu box PC, systemy w pojazdach i serwery domowe mogą korzystać z tej kompaktowej obudowy dysku SAS/SATA o przekątnej 2,5". Wnęka dostępna z przodu ułatwia dodanie lub usunięcie dysku w celu instalacji, modernizacji i konserwacji.

Innowacyjna konstrukcja nowej tacy Caddy Tray

2.png
Nowo opracowana taca ExpressTray MB741TP-B została zaprojektowana z myślą o zastosowaniach, w których wymagana jest regularna wymiana dysku w trybie hot-swap, przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa i trwałości, nadających się do zastosowań profesjonalnych. Uchwyty po bokach kadłuba przytrzymują dyski, aby zapewnić bezpieczeństwo poufnych danych.
Ponieważ obsługuje dyski o pełnej wysokości 15 mm, ExpressCage MB741SP-B jest kompatybilny z niemal wszystkimi dyskami 2,5-calowymi SAS (jednokanałowymi) oraz dyskami do centrów danych/dyskami NAS, w tym Seagate Enterprise Nytro, EXOS i Ironwolf, WD Red i Ultrastar, HP Enterprise (HPE), Toshiba Enterprise i wszystkimi innymi dyskami klasy biznesowej.
Unikatowe wbudowane śruby pozwalają na instalację i demontaż napędów bez użycia narzędzi, co pozwala na szybką i łatwą wymianę napędów.Ponadto, w przypadku zastosowań wymagających większej stabilności, do dyspozycji mamy opcjonalne otwory na śruby dolne z dołączonymi śrubami, dzięki czemu można jeszcze pewniej trzymać napędy.
Mocny, jednoczęściowy zatrzask wyskakuje po naciśnięciu przycisku, co ułatwia demontaż napędów. Zintegrowane światło aktywności napędu świeci na niebiesko, gdy jest zasilany i miga na niebiesko, gdy napęd jest używany, dzięki czemu użytkownik wie, kiedy bezpiecznie można wyjąć dyski.

Wszechstronne narzędzia i bezpieczeństwo

Rozumiemy, że priorytetem dla każdej obudowy pamięci masowej musi być bezpieczeństwo danych. Dlatego też MB741SP-B wykorzystuje metalową obudowę zapewniającą maksymalną ochronę przed wstrząsami i upadkami. Właściwości rozpraszające ciepło obudowy, w połączeniu z dobrze rozmieszczonymi otworami wentylacyjnymi, utrzymują napęd w stanie zimnym przez cały dzień, nawet pod dużym obciążeniem. ExpressCage MB741SP-B obsługuje zarówno 7-pinowe kable zasilające SATA, jak i 15-pinowe kable zasilające SATA z blokadami, dzięki czemu nie musisz się martwić o niezamierzone odłączenie kabli od obudowy. Po podłączeniu tych kabli, zostaną one zablokowane i w ten sposób pozostaną na swoim miejscu.
3.png

Kluczowe cechy

• Wytrzymała metalowa obudowa z solidnymi obudowami z tworzywa ABS zapewnia maksymalne bezpieczeństwo i ochronę.
  • Pasuje do 1x 2,5" dysku twardego SAS/SATA/SSD i instaluje się w pojedynczej wnęce zewnętrznej 3,5" (wnęka dyskietek).
  • Obsługuje dyski 2,5" o wysokości 5 mm, 7 mm, 9,5 mm, 12,5 mm i 15 mm.
  • Technologia wieloprzepływowa - zapewnia doskonałe chłodzenie pasywne.
  • Technologia Active Power - włącza się tylko wtedy, gdy napęd jest zainstalowany, oszczędzając energię.
  • Napęd Advances ExpressCage caddy MB741TP-B z nowym mechanizmem chwytającym napęd, wzmocnionym jednoczęściowym zatrzaskiem i beznarzędziową instalacją napędu.
  • Zdejmowany system uchwytów dysków ułatwia instalację i konserwację.
  • Obsługuje interfejsy SAS (jednokanałowe) i SATA III 6Gbps.
  • Obsługuje funkcję Hot-Swap - dodawanie lub usuwanie dysków bez konieczności ponownego uruchamiania komputera.
  • Obsługuje dane SATA i kable zasilające z zatrzaskami blokującymi.
  • Objęte pełną 3-letnią gwarancją producenta.
  • Technologia antywibracyjna (AVT) redukuje drgania pochodzące z mechanicznych dysków twardych.

Barbara Trepka