Gospodarka » Żywność

ZASKOCZ GOŚCI - PRZEKĄSKI Z PALUSZKAMI!

ZASKOCZ GOŚCI - PRZEKĄSKI Z PALUSZKAMI!
Zobacz więcej zdjęć »
Paluszki Stema Polska występują w wielu wariantach smakowych i dzięki nim szybko przygotujesz smaczne przegryzki zarówno wytrawne jak i słodkie.

Wciąż brakuje Ci pomysłów na pyszne ale proste w wykonaniu przekąski i desery, które możesz podać podczas imprezy ze znajomymi? Dodatkowo chcesz, by były zdrowsze niż ogólnodostępne chipsy
i ciastka? Sięgnij po… paluszki! Paluszki Stema Polska występują w wielu wariantach smakowych
i dzięki nim szybko przygotujesz smaczne przegryzki zarówno wytrawne jak i słodkie.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Na słono

Do sałatki cezar lub caprese dodaj paluszki wytrawne np. Bez-E lub BIO z ziołami prowansalskimi, które dopełnią sałatkę i stanowić będą sycący dodatek zamiast tradycyjnych grzanek. Paluszki możesz pokruszyć i posypać nimi sałatkę lub położyć obok caprese, a goście swobodnie po nie sięgną.

Wytrawne paluszki z bazylią i oregano lub orkiszowe owiń szynką parmeńską tworząc ciekawą przekąskę. Możesz je także podać z różnymi dipami np. pomidorowym, czosnkowym czy jogurtowym. Wystarczy włożyć je do ładnych wysokich szklanek, będą wyglądały na stole lepiej, niż chipsy w miskach.

Na słodko

Miłośnicy słodkości, którzy chcą spróbować nowych wersji swoich tradycyjnych deserów 

z powodzeniem mogą je urozmaić słodkimi paluszkami Stema Polska np. Bez-E z miodem i migdałami – doskonały zamiennik ciasteczek – lub Bio z miodem i otrębami. Są świetne jako dodatek do jogurtu greckiego ze świeżymi owocami. Wystarczy nałożyć jogurt do pucharków, następnie dodać sezonowe owoce np. maliny, poziomki, jagody, a do tak przygotowanego deseru włożyć kilka chrupiących paluszków, które sprawią, że deser będzie smakował i wyglądał jeszcze lepiej.

Słodkie paluszki można wykorzystać jako dodatek do czekoladowych i owocowych sosów, które wykonasz samodzielnie. Świeże owoce wystarczy zmiksować, czekoladę zaś rozpuścić w kąpieli wodnej. Sos czekoladowy możesz wykonać także samodzielnie z kakao, mleka, wody i cukru. Sosy podaj 

w estetycznych kolorowych miseczkach obok paluszków, razem stworzą pyszną słodką przekąskę, którą pokochają nie tylko dzieci.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

dorota5

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »