Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Zasmakuj w zmianach
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamiast co roku porywać się na drastyczne diety, bezwartościowe produkty light, kupno karnetów na siłownie, które po miesiącu i tak pokryje kurz, najlepszą receptą jest wprowadzenie stopniowych zmian. Ale takich które nie będą jedynie krótkotrwałym postanowieniem, ale nową, zdrową filozofią życia. Zmiany w sposobie odżywiania, aktywność fizyczna, która sprawia nam przyjemność i codzienna pielęgnacja ciała. Do tego uśmiech i wiara w siebie, a na efekty tych, z pozoru małych zmian, naprawdę nie trzeba będzie długo czekać.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kilka prostych trików nie tylko odchudzi nasze jadłospisy, ale sprawi, że organizm podziękuje nam zdrową, promienną skórą, lśniącymi włosami, przypływem pozytywnej energii i świetnym samopoczuciem. Zamiast smażenia – pieczenie i duszenie, zamiast tłustych, ciężkich dodatków – sałatki z lekkim dressingiem, a wszystko to można przygotować w naczyniach ze szkła żaroodpornego TERMISIL Gotowanie w szkle to pierwszy krok do zmiany niezdrowych nawyków żywieniowych.
Uniwersalny, elegancki i klasyczny kształt naczyń TERMISIL sprawia, że będą się one pięknie prezentowały na stole. Wykonane zostały z bardzo trwałego, żaroodpornego (borokrzemowego) szkła TERMISIL, nie wchodzą w reakcję z żywnością, a posiłki w nich przygotowywane są polecane także dzieciom i alergikom. Przygotowywanie potraw w naczyniach TERMISIL gwarantuje zachowanie wszystkich najcenniejszych składników odżywczych produktów, szczególnie młodych wiosennych warzyw, które nie wymagają długiej obróbki termicznej. Unikalna powierzchnia produktów zapobiega przywieraniu i przypalaniu się potraw. Co najważniejsze, nie ma już potrzeby dodatkowo natłuszczać naczyń, przed ich wstawieniem do piekarnika, dzięki czemu unikamy wielu zbędnych kalorii.
Wiosna stwarza doskonałą okazję do eksperymentowania z warzywami i owocami, które w tym czasie rodzi ziemia. Nasza kuchnia to idealne miejsce do rozpoczęcia kulinarnych eksperymentów, których granice wyznacza jedynie nasza wyobraźnia. Poniżej przedstawiamy proste przepisy na zdrowe dania, które możemy przygotować w naczyniach TERMISIL.
Smakowitym i pożywnym przykładem posiłku, w którym wykorzystamy nowalijki jest pierś kurczaka w marchewce. Jego przygotowanie jest proste i zajmie najwyżej kilkanaście minut. Pierwszym krokiem jest zamarynowanie mięsa. W tym celu używamy ok 640 gr piersi kurczaka, 1 łyżeczkę czerwonej papryki, szczypty pieprzu cayenne, połowę łyżeczki oregano
i tymianku, startą skórkę z połowy sparzonej cytryny oraz 50 ml oleju. Tak przyprawionego kurczaka należy odstawić do lodówki na parę godzin. Pół kilograma świeżej marchwi należy pociąć w plasterki, ułożyć w brytfannie TERMISIL i zalać ok. 500 ml gorącego soku pomarańczowego. Do marchewki dodajemy podzielonego na różyczki brokuła. Zamacerowanego kurczaka, doprawionego solą i pieprzem układamy na warzywach i zapiekamy w piekarniku przez około 30 minut.
Pysznym i zdrowym uzupełnieniem do kurczaka będzie sałatka warzywna. Do jej przyrządzenia potrzebujemy garści żółtej fasolki, ½ opakowania rukoli, opakowania pomidorków koktajlowych, 1/3 słoika suszonych pomidorów. Ugotowaną na parze i odsączoną fasolkę wrzucamy do miski. W międzyczasie przygotowujemy dressing do sałatki z ½ szklanki oliwy, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, łyżeczki ziół prowansalskich i łyżeczki octu balsamico. Pomidorki kroimy na połówki, suszone pomidory cienkie paski i smażymy chwilę na patelni. Rukolę, pomidorki i fasolkę mieszamy w salaterce. Na chwilę przed podaniem polewamy całość wcześniej przygotowanym dressingiem. Sałatkę można przyrządzić i podawać bezpośrednio na talerzu, jednak dużo lepiej wygląda
w praktycznej, szklanej salaterce. Salaterki firmy TERMISIL są dostępne w czterech pojemnościach
i mają wymiary od 11 cm do 26 cm.
Naczynia Termisil są doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą zadbać o swojej zdrowie, przygotowując w swojej kuchni dietetyczne potrawy, korzystając z w pełni ekologicznych naczyń.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)