Dom » Nieruchomość

Zawiła – nowa inwestycja Wawel Service na Klinach

W dzielnicy Kliny, w otoczeniu zieleni, powstaje kameralny budynek wielorodzinny. Jak twierdzi deweloper, to idealne miejsce do zamieszkania dla osób poszukujących ciszy i dobrego połączenia z centrum miasta. Budowa inwestycji rozpocznie się w II kwartale 2015 r.

Budowa inwestycji rozpocznie się w II kwartale 2015 r.

W ramach nowego przedsięwzięcia, Wawel Service proponuje klientom funkcjonalne mieszkania, które zaprojektowano z niezwykłą dbałością o detale. Liczne przeszklenia, tarasy i wielostronna ekspozycja budynku – pozwolą mieszkańcom inwestycji Zawiła na maksymalne wykorzystanie światła dziennego i stworzą niepowtarzalna atmosferę wnętrz.

W tym trzypiętrowym budynku znajdą się 84 mieszkania: o powierzchni od 34 do 78 m2. Niska zabudowa inwestycji zharmonizuje z istniejącymi już budynkami oraz zaaranżowanym wokół terenem. Dla zmotoryzowanych przewidziano tu wielostanowiskowy garaż podziemny, w którym oprócz miejsc parkingowych, znajdą się również komórki lokatorskie. Dla wygody mieszkańców w budynku zamontowane zostaną cichobieżne windy. Parter inwestycji przeznaczony zostanie na lokale usługowe.

- Zawiła to wymarzone miejsce, zarówno dla osób ceniących spokój oraz wygodę mieszkania w kameralnym otoczeniu, jak również dla pragnących  dobrego skomunikowania z centrum miasta, dostępności wielu form aktywności oraz rozbudowanej infrastruktury osiedlowej. Wierzymy, że inwestycja spotka się zainteresowaniem i entuzjazmem naszych klientów – mówi Piotr Kijanka, Dyrektor ds. Sprzedaży w Wawel Service.

Inwestycja będzie dobrze skomunikowana z centrum miasta poprzez ulicę Kobierzyńską oraz alternatywnie: Zakopiańską i Bobrzyńskiego. W bezpośrednim sąsiedztwie znajdą się sklepy spożywcze oraz centrum fitness. Miłośnicy przyrody docenią natomiast bliskość terenów rekreacyjnych w okolicy Parku Krajobrazowego, zalewu Zakrzówek czy Skałek Twardowskiego. W bliskim sąsiedztwie inwestycji znajdzie się również plac zabaw dla dzieci.

Inwestycja oddalona jest o 3 km od obwodnicy miasta, zaś 9 km od Centrum. Trzy kilometry od osiedla zlokalizowany jest Park Handlowy Zakopianka (Carrefour, Castorama, Decathlon, apteka, fryzjer), Cinema City, Makro, Centrum Stomatologiczne, siłownia i wiele innych. Zgodnie z planem dewelopera oddanie inwestycji do użytkowania nastąpi w IV kwartale 2016 roku.

Cloud9