Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Zdrowa dieta z dostawą to nowy styl życia – akcja Lightbox i miesięcznika „Żyjmy Dłużej”

Styl życia wedle zasad wellness na dobre zadomowił się w Polsce. Jednym z jego pionierów na polu żywienia jest firma Lightbox.

Lightbox prowadzi kampanie, których celem jest uświadamianie, że zdrowa dieta dowożona do domu to nie catering dietetyczny, a nowoczesny styl życia i świadomość, jak dalece odżywianie oraz aktywność fizyczna wpływają na stan zdrowia i samopoczucie psychiczne.

Uczestnicy akcji „Jedzmy zdrowiej, żyjmy dłużej”, organizowanej przez Lightbox i miesięcznik „Żyjmy Dłużej”, o której efektach przeczytać można w marcowym numerze czasopisma, przyznają, że pięć regularnie spożywanych posiłków w ramach diety z dostawą do domu Lightbox pozwoliło im nie tylko zrzucić zbędne kilogramy i poprawić wyniki badań, lecz także pozbyć się przeświadczenia, że jadłospisy układane przez dietetyków muszą być monotonne i bez smaku. Trzech uczestników akcji przez trzy miesiące spożywało gotowe zestawy Lightbox. Dołączając do diety ćwiczenia fizyczne, schudli łącznie ponad 35 kg.

W lutym wystartowała nowa akcja  firmy Lightbox – „Dieta jak lekarstwo”, prowadzona we współpracy z czasopismem „SuperLinia”. Postępy uczestników można śledzić na bieżąco na blogu Przyjemneodchudzanie.blog.onet.pl oraz na łamach miesięcznika. Wielki finał akcji już w maju.

O diecie Lightbox

Lightbox jest czołowym producentem zestawów wysokiej jakości dań dietetycznych z codzienną dostawą pod wskazany adres. Menu Lightbox opracowują dietetycy, starając się w jak największym stopniu wzorować  na diecie śródziemnomorskiej, rekomendowanej przez  Instytut Żywności i Żywienia, jako diecie o udowodnionym działaniu prozdrowotnym. Stosowanie diety Lightbox zalecane jest w odchudzaniu oraz profilaktyce chorób dietozależnych. Misją firmy Lightbox jest czynne poparcie  dla  Narodowego Programu Przeciwdziałania Chorobom Cywilizacyjnym opracowanego i realizowanego przez Ministerstwo Zdrowia.

Więcej informacji na www.lightbox.pl

Kontakt dla mediów: