Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

ZdroweMaluchy.pl - nowy portal dla rodziców

Każdego dnia tysiące rodziców przegląda Internet w poszukiwaniu praktycznych porad i wiarygodnych informacji związanych ze zdrowiem dziecka. W połowie października powstał portal - ZdroweMaluchy.pl

Poranek w serwisie społecznościowym, popołudnie na forum i aktualizacja bloga wieczorem. W treści mnóstwo porad i doświadczeń wyniesionych z kolejnego dnia bycia rodzicem. Rodzic rodzicowi najlepiej doradzi, bo w końcu się na tym zna i sam dba o swoje dziecko! Trudności z podjęciem decyzji pojawiają się dopiero w kwestii zdrowia dzieci… Co podać na obiad alergikowi? Czym zbić wysoką gorączkę? Jakie prawa w szpitalu ma rodzic? W takich przypadkach potrzebujemy szybkiej, łatwo dostępnej i fachowej porady eksperta!

Rozwiewaniem wątpliwości rodziców w dziedzinie zdrowia dzieci chcą się zająć ZdroweMlauchy.pl. Wszelkie zagadnienia na podstronach serwisu będą ujęte przez pryzmat zdrowia: jeśli dieta i karmienie – co podać alergikowi; jeśli narzędzia – kalkulator ryzyka alergii; jeśli zabawa – w co się bawić z chorym dzieckiem. Treści medyczne opracowuje szereg specjalistów, w związku z czym materiały zamieszczone na portalu zawsze utrzymują wysoki poziom merytoryczny w aspekcie zdrowotnym. Do publikowania treści na łamach ZdroweMaluchy.pl zaproszono ekspertów w dziedzinie dietetyki, pediatrii, położnictwa, fizjoterapii i psychologii.

Pięć głównych sekcji portalu to: Zdrowie Dziecka, Karmienie i Dieta, Mama i Tata, Dodatki – w tym Kalkulator ryzyka alergii, Siatki centylowe, oraz Forum. W związku z koncepcją, jaka ma przyświecać serwisowi, twórcy skupili się na rodzicach (a nie tylko mamach!) małych dzieci: od noworodka, przez niemowlę, malucha aż do przedszkolaka.  Oprócz tematyki, portal wyróżnia się wyglądem – postawiono na blogowy design, interaktywność, szybkość i łatwość nawigacji, minimalizm i ścisłe powiązanie z portalami społecznościowymi.

ZdroweMaluchy.pl - pierwsze źródło wiedzy o zdrowiu i rozwoju dziecka

Cloud9