Społeczeństwo » Społeczeństwo

Zdrowie pod kontrolą w Centrum Handlowym RONDO

Już w najbliższy weekend – 14-15 listopada 2015 roku – w Centrum Handlowym RONDO odbędzie się prozdrowotna akcja „Zdrowie pod kontrolą”, organizowana przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny IFMSA-Poland.

Na klientów RONDA czekają bezpłatne badania profilaktyczne i nauka udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej.

W ramach dwudniowego wydarzenia studenci IFMSA-Poland udzielą darmowych porad dotyczących zdrowego odżywiania oraz wykonają liczne badania profilaktyczne. Podczas akcji odbędą się m.in. pomiary poziomu cukru we krwi, ciśnienia tętniczego oraz cholesterolu całkowitego we krwi, a także analizy masy ciała oraz obliczenia wskaźnika BMI. Ponadto, każdy klient będzie mógł zapisać się do bazy potencjalnych dawców szpiku kostnego oraz nauczyć się poprawnego udzielania pierwszej pomocy w nagłych wypadkach.

Centrum Handlowe RONDO po raz kolejny gości u siebie akcję ‘Zdrowie pod kontrolą’. Już w najbliższy weekend nasi klienci znów będą mogli wziąć udział w bezpłatnych badaniach i zasięgnąć porady specjalistów. Zapraszam wszystkich do RONDA po porcję wiedzy o zdrowiu i dobrych nawykach” – mówi Joanna Sawośko-Duda, dyrektor Centrum Handlowego RONDO.

„Zdrowie pod Kontrolą” to jedna z największych akcji ogólnopolskich organizowanych przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny IFMSA-Poland. Kierowana jest do ludzi w różnym wieku, zaczynając od tych najmłodszych, a na seniorach kończąc. Akcja ma na celu przeprowadzenie podstawowych badań oraz zwiększenie świadomości społecznej na tematy chorób cywilizacyjnych.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe RONDO jest historycznie pierwszym centrum handlowym nowej generacji w Bydgoszczy, powstałym w 1999 roku. Całkowita powierzchnia użytkowa RONDA to prawie 60.000m2.

Ofertę handlową centrum tworzy 50 najemców, głównymi z nich są: hipermarket Auchan oraz sklepy GO Sport, RTV Euro AGD, Reserved, Cubus, CCC, Pepco, Rossmann, KFC, House, Sephora i Mohito. Centrum Handlowe RONDO może pochwalić się doskonałą lokalizacją – ok.1,5 km od ścisłego centrum miasta, tuż przy głównym węźle komunikacji miejskiej oraz skrzyżowaniu trzech tras krajowych - w kierunku Poznania, Koszalina / Szczecina, a także Warszawy.

Właścicielem Centrum Handlowego RONDO jest spółka celowa CH Bydgoszcz Sp. z o.o., zarządzana przez Valad Polish Retail Fund. Zarządcą obiektu jest firma Apsys Polska S.A.

www.chrondo.pl

Orchidea