Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

ZIELONA SZNURÓWKA na Biegnij Warszawo

6 października br. Reni Jusis ambasadorka akcji „ZIELONA SZNURÓWKA" wraz z grupą wolontariuszy wzięli udział w imprezie sportowej „Biegnij Warszawo".
Wspólnie maszerowali kibicując wszystkim biegaczom i rozdając uczestnikom zielone sznurówki, jako symbol działania w celu ochrony klimatu i środowiska naturalnego.

„ZIELONA SZNURÓWKA" to akcja ekologiczno-informacyjna zainicjonowana przez Ministerstwo Środowiska. Celem akcji jest kształtowanie świadomości środowiskowej społeczeństwa poprzez promowanie postaw pro-ekologicznych oraz wskazywanie na konieczność podejmowania aktywnych i wielokierunkowych działań na rzecz ochrony środowiska. Hasłem przewodnim akcji jest slogan „I CARE".

Akcję „ZELONA SZNURÓWKA" sfinansowano ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

Patronat medialny nad akcją objęli: Radio Kampus oraz portale ChronmyKlimat.pl, ekologia.pl, dlaStudenta.pl, studentnews.pl.

Odwiedź ZIELONĄ SZNURÓWKĘ na: www.facebook.com/zielonasznurowka

Więcej informacji: