Zdrowie » Medycyna

Ziołolecznictwo z Cukrem Królewskim

Ziołolecznictwo z Cukrem Królewskim
Zobacz więcej zdjęć »
Jesienna aura wpływa negatywnie nie tylko na nasze samopoczucie, ale także i zdrowie. Obok wielu preparatów, jakie możemy zakupić w aptece, istnieją też domowe sposoby na złagodzenie kaszlu.


Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Domowe mikstury takie jak mleko z czosnkiem i masłem, syrop z cebuli lub kopru włoskiego, którymi raczono nas w dzieciństwie, przeżywają renesans. Z pewnością duży wpływ na to ma moda na bycie eko. Powszechnie wiadomo przecież, że najlepsze i najzdrowsze jest to, co zrobimy sami, gdyż wiemy dokładnie, z czego jest wykonany.

Zupełnie wystarczalny skład idealny

Przygotowanie domowych medykamentów nie sprawia większych kłopotów, tym bardziej, że większość niezbędnych do ich wykonania składników posiadamy w swojej kuchni, a jeśli nie, to bez problemu znajdziemy je w najbliższym sklepie zielarskim i spożywczym.

 

Tymianek - Popularna przyprawa, która nie tylko nadaje potrawom przyjemny smak, ale także poprawia trawienie. Ma działanie bakterio- i grzybobójcze oraz wykrztuśne. Zalecany przy przeziębieniach, zapaleniu oskrzeli i innych schorzeniach górnych dróg oddechowych. W farmacji jest stosowany przede wszystkim właśnie przy produkcji leków przeciwkaszlowych.

 

Szałwia - Jak mówi stare przysłowie: „Śmierć tego nie ubodzie, u kogo szałwia w ogrodzie". Ma działanie przeciwbakteryjne, dlatego jest szczególnie polecana w leczeniu stanów zapalnych dziąseł, jamy ustnej i gardła. Stosuje się ją także jako środek regulujący trawienie.

 

Cukier kandyz Cukier Królewski - Dostępny w wariancie bursztyn i kruszony. Pierwszy wyglądem do złudzenia przypomina kamienie bursztynu, dlatego jego ciemne, grube kryształy umieszczone w cukiernicy, będą ozdobą każdego stołu. Drugi, cukier kandyz kruszony jest drobniejszy, a dzięki temu szybciej się rozpuszcza. Oba jednak, dzięki zawartości melasy, nadają napojom karmelowy smak i zapach. Można nimi słodzić herbatę i kawę, syropy ziołowe i owocowe, a nawet mleko. Ponieważ nie zawierają środków konserwujących, ani sztucznych barwników, nasz tymiankowo - szałwiowy syrop będzie w 100% naturalny.

Cena detaliczna 250 g kandyzu kruszonego Cukier Królewski - około 4 zł.

Cena detaliczna 500g kandyzu bursztynowego Cukier Królewski - około 7,50 zł.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Open Media

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »