Gospodarka » Żywność

ZL Nałęczów Zdrój wśród najlepszych firm Unii Europejskiej

Właściciel marki Cisowianka znalazł się na liście 1000 najbardziej obiecujących przedsiębiorstw Unii Europejskiej przygotowanej przez ekspertów Londyńskiej Giełdy.

W tym roku po raz pierwszy eksperci Londyńskiej Giełdy przygotowali zestawienie najbardziej obiecujących i najszybciej  rozwijających się małych i średnich przedsiębiorstw z 28 krajów Unii Europejskiej. Pod uwagę brane były firmy założone przed 2012 rokiem, które przez ostatnie 3 lata mogły pochwalić się wzrostem przychodu a także zwiększaniem liczby miejsc pracy. Ważna dla ekspertów giełdy z Londynu była również przewaga, między innymi technologiczna, jaką firmy te uzyskują nad przedsiębiorstwami o podobnym profilu w danym kraju.

Jedną firm wyróżnionych przez Londyńską Giełdę jest ZL Nałęczów Zdrój, zakład butelkujący Cisowiankę – lidera rynku wód mineralnych w Polsce. Firma ta, dzięki swojemu zaawansowaniu technologicznemu oraz sposobowi prowadzenia biznesu, została uznana za jedną z najbardziej inspirujących i obiecujących przedsiębiorstw w naszym kraju. Oprócz ZL Nałęczów Zdrój Londyńska Giełda wyróżniła w Polsce jeszcze 29 innych małych lub średnich przedsiębiorstw reprezentujących różne branże.

Wyróżnienie ZL Nałęczów Zdrój na liście najbardziej obiecujących firm Unii Europejskiej bardzo nas cieszy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager ZL Nałęczów Zdrój – Oznacza to, że nasza firma i marka Cisowianka jest doceniana nie tylko przez konsumentów, handlowców i ekspertów w kraju ale również przez tak prestiżowe organizacje zagraniczne jak Londyńska Giełda.

Polskie Zdroje