Dom » Wnętrza

Złoty szyk

Złoto od wieków uznawane jest za symbol bogactwa, prestiżu oraz szyku. Ten szlachetny kruszec może być również eleganckim elementem dekoracyjnym zastawy stołowej. Zdobione złotem zestawy marki Villa Italia to propozycja w prawdziwie królewskim stylu.

Jest wiele okazji, które wymagają eleganckiej oprawy. Uroczystości rodzinne, szykowne kolacje oraz wszystkie chwile, którym chcemy zapewnić wyrafinowaną oprawę, zostaną doskonale dopełnione zestawem Plus Gold marki Villa Italia. Elegancka kolekcja ze złotymi wykończeniami wykonana jest z najwyższej jakości porcelany w białym kolorze.

„Biel jest doskonałym tłem dla bogactwa złotych zdobień. Kolekcja taka jak Plus Gold najlepiej będzie się prezentować na jasnym, gładkim obrusie, bez dodatkowych dekoracji. Pozwólmy, aby złoto grało pierwsze skrzypce” - doradza Jolanta Chmielewska, stylistka marki Villa Italia. To, co wyróżnia tę kolekcję, to połączenie tradycyjnych oraz nowatorskich elementów z ponadczasowym urokiem złota. Czajnik wyposażony jest w modny stalowy uchwyt, a spodki mają charakterystyczne wgłębienia, do których pasuje również cukierniczka. W skład kolekcji Plus Gold wchodzi zestaw obiadowy oraz zestaw do herbaty.

Ponadczasowa klasyka
Klasyka, prostota, elegancja. Te trzy słowa najlepiej opisują i oddają charakter kolekcji Vienna Glold marki Villa Italia. Szykowne połączenie bieli porcelany ze złotym zdobieniem oraz ręcznie wykończonym brzegiem, gwarantują ponadczasowy urok tej kolekcji. Prosta forma oraz złote linie podkreślające kształt naczyń to zestawienie, które uświetni wyjątkowe okazje. Doskonałym dopełnieniem będą złote sztućce, o klasycznym fasonie. „Pomimo zmieniających się tendencji w modzie, złoto pozostaje ponadczasowe i niezmiennie nadaje wyjątkowy charakter miejscom, w których je prezentujemy”- mówi Jolanta Chmielewska.

Urok prostoty
Złote zdobienia na porcelanie mogą być również elementem nowoczesnego designu. Kolekcja Salix marki Villa Italia, to kwintesencja minimalistycznej i nowoczesnej formy połączonej z eleganckim, ręcznie wykonanym złotym wzorem. Nowatorskim i zwracającym uwagę rozwiązaniem jest oparta na kwadracie linia talerzy oraz spodków. Subtelny i nowoczesny charakter kolekcji Salix czyni z niej świetną oprawę dla codziennych posiłków oraz spotkań przy herbacie. Nasi goście docenią urok delikatnego złotego wzoru, który czyni z każdego elementu zastawy, małe dzieło sztuki.

Ponadczasowy urok złota iż sprawia, że jego klasyczny czar można pogodzić z nowoczesną estetyką. Zestawy marki Villa Italia wzbogacone złotymi zdobieniami to niezwykle elegancki oraz szykowny element i ozdoba każdej jadalni.

Dossier produktów:

Plus Gold - Elegancka kolekcja z najwyższej jakości porcelany, której piękny biały kolor podkreślony jest bogatym złotym zdobieniem. Linia naczyń ma zdecydowanie nowatorski charakter. Spodki mają charakterystyczne dla tej kolekcji wgłębienie, do którego pasuje nie tylko filiżanka, ale także cukierniczka. Czajnik wyposażony jest w modny stalowy uchwyt.

Zestaw obiadowy 12/42     3 320,00
Zestaw do herbaty 12/39     1 800,00
Filiżanka ze spodkiem do herbaty     78,00
Filiżanka ze spodkiem do espresso     68,00
Bulionówka ze spodkiem    88,00

Vienna Gold – to ponadczasowa zastawa z charakterem. Wyjątkowa biel porcelany w klasycznym połączeniu z dwunastokaratowym złotym paskiem i ręcznie wykończonym brzegiem nadaje kolekcji wyrafinowanej elegancji.

Zestaw obiadowy 12/43    2 260,00
Zestaw do herbaty 12/39    1 150,00
Filiżanka do herbaty ze spodkiem    57,00
Filiżanka do espresso ze spodkiem    47,00
Bulionówka ze spodkiem      72,00

Salix – to kolekcja wykonana z najwyższej jakości porcelany typu bone china o nowoczesnej, minimalistycznej stylistyce. Nowatorski styl zastawy podkreśla oparta na kwadracie linia talerzy. Elegancji kolekcji dodaje ręczne wykończenie złotem, a jej ozdobą jest delikatny złoty wzór.

Zestaw obiadowy 6/21    1660,00
Zestaw do herbaty 6/21    1217,00
Filiżanka ze spodkiem do herbaty     80,00
Filiżanka ze spodkiem do espresso    59,00

Villa Italia to marka najlepszej klasy porcelany stołowej, ceramiki użytkowej, kieliszków, sztućców oraz dodatków stołowych Villa Italia oferuje bogaty asortyment produktów  wykonanych z najwyższej jakości materiałów.
Kolekcję porcelany Villa Italia tworzą przede wszystkim pełne elegancji serwisy obiadowe i herbaciane o niezwykłej białości i wyjątkowo gładkim szkliwie, zdobione złotem i platyną. Kolekcje Villa Italia powstają w studiu projektowym w Mediolanie i są zastrzeżone na rynku polskim. Ceramikę Villa Italia wyróżnia spośród innych piękny kremowy i mleczny kolor, a także delikatność i niezwykła precyzja wykonania. Jakość wyrobów Villa Italia podnoszą dodatkowo elementy wykonane i malowane ręcznie. Villa Italia łączy w sobie walory estetyczne i funkcjonalne. Produkty marki Villa Italia wyróżnia oryginalne wzornictwo i różnorodność stylu.
Wyłącznym importem produktów marki Villa Italia w Polsce jest firma Ergo International.

Salony firmowe Villa Italia:

* Centrum Janki, Galeria Real, ul. Mszczonowska 3, Janki,
* Pasaż Handlowy "RONDO", ul. Zamenhofa 133, Poznań,
* C.H. ARKADIA, ul. Jana Pawła II 82, Warszawa,
* C.H. REDUTA, al. Jerozolimskie 148, Warszawa
* C.H. GALERIA ŁÓDZKA, Al. Piłsudzkiego 15/23, Łódź
* C.H. MANUFAKTURA, ul. Jana Karskiego 5, Łódź,
* C.H. MAGNOLIA-PARK, ul. Legnicka 58, Wrocław,
* D.H. RENOMA, ul. Świdnicka 40, Wrocław
* C.H. ZAKOPIANKA, ul. Zakopiańska 62, Kraków,
* C.H. POGORIA, ul. Jana III Sobieskiego 6, 41-300 Dąbrowa Górnicza.

Kontakt dla mediów:
Anna Zając, Anna Haliżak,