Firma » Reklama

Zmiana w Zarządzie Interprint Polska: Frank Tyralla podejmuje nowe wyzwania

Po ponad 5 latach kierowania Interprint Polska, Frank Tyralla ustępuje z funkcji prezesa z końcem czerwca 2015.

„Rozpoczynając pracę w Ozorkowie postawiłem sobie zadanie doprowadzenia Interprint Polska do pozycji stabilnej, silnej i posiadającej jasno określone perspektywy rozwoju firmy. Teraz, gdy fabryka osiągnęła te cele, nadszedł dla mnie czas na podjęcie nowych wyzwań." - mówi Frank Tyralla.

Pracę w Ozorkowie rozpoczął w styczniu 2010 roku. Pod jego kierownictwem firma nie tylko umocniła swoją pozycję na rynku, ale także stała się ważną, integralną częścią grupy. A to za sprawą zintensyfikowania współpracy w zakresie papieru dekoracyjnego ze spółką z Arnsberga, jaki również rozwinięciu produkcji folii finish (marki Xelio). Interprint Polska jest jedyną firmą w grupie produkującą zarówno papier dekoracyjny i folię finish. Fabryka w Ozorkowie zaopatruje w Xelio klientów Interprint na całym świecie, co nadaje jej działaniom globalną skalę i czyni ważnym ogniwem grupy. „Cieszę się, że mogę przekazać stabilną i silna firmę, z doskonałymi perspektywami rozwoju." - wyjaśnia Frank Tyralla.

Okres pracy Franka Tyralla od 2010 do połowy 2015 roku to także największe inwestycje od czasu powstania firmy w Ozorkowie oraz jedne z najważniejszych dla grupy Interprint. Ilość osób zatrudnionych w Interprint Polska praktycznie się podwoiła.

Frank Tyralla: „Serdecznie dziękuję wszystkim, z którymi miałem okazję współpracować. W szczególności dziękuję naszym klientom, którzy okazali mi dużo zaufania i wsparcia w realizacji postawiony celów. Czas spędzony w Polsce był dla mnie wyjątkowy. Nawiązałem wiele przyjaźni i zawsze z chęcią będę tu wracał".

W okresie poszukiwania następcy obowiązki przejmie tymczasowo Holger Dzeia, Dyrektor Zarządzający ds. Sprzedaży Grupy Interprint. Wiceprezesem Interprint Polska pozostanie jak dotychczas Jochen Geiger.

Dodatkowych informacji udziela:

Wanda Modzelewska