Dom » Wnętrza

Znaczenie łazienki i jej wyposażenia w codziennym życiu

Łazienka to miejsce o rosnącym znaczeniu. Nie postrzegamy jej już wyłącznie w kontekście codziennej toalety. To coraz częściej miejsce relaksu i wyciszenia. Oaza, w której spędzimy długie chwile nastawiając się na odprężenie.

Skoro w łazience spędzamy coraz więcej czasu, to musi być ona wygodna w użytkowaniu zarówno dla młodszych jak i starszych domowników. W miarę możliwości przestrzennych, powinna zakładać możliwość jednoczesnego korzystania z niej przynajmniej dwóch osób. Kluczem jest odpowiednia aranżacja łazienki. Efektywnie wykorzystując przestrzeń można zmieścić wszystko, co powinno znaleźć się w pokoju kąpielowym bez rezygnacji z jakości. W tym zabiegu pomogą nam produkty marki SANPLAST.

Jeśli urządzamy duży salon kąpielowy możemy pozwolić sobie na luksusową aranżację miejsca z podziałem na strefy. W taki przypadku warto zainwestować w nietypową kształtem wannę (np. modele trapezowe z serii Space Line), dwie umywalki i duże lustra. W klimat salonu SPA wpisze się kabina hydromasażowo-parowa (Space Line), która dostarczy niezwykłych wrażeń podczas odprężających kąpieli prysznicowych oraz zabiegów odnowy biologicznej.

Jeśli dysponujemy niewielką przestrzenią warto zwrócić uwagę na kształt samych urządzeń, bo np. półokrągła, narożna kabina o tych samych wymiarach, co prostokątna, zajmie zdecydowanie mniej miejsca, pozostawiając przestrzeń na inne sprzęty. Ciekawym rozwiązaniem będą też produkty typu 2w1 np. wanna z parawanem nawannowym czy kabina prysznicowa z głębokim brodzikiem (komplet kabina plus głęboki brodzik, seria TX). Tego typu produkty są zawsze estetycznie wykonane i bardzo funkcjonalne, sprawdzają się w pomieszczeniach o niewielkim metrażu ze względu na swoją wielofunkcyjność.

W przypadku niewymiarowego pomieszczenia, gdzie np. rozmieszczenie drzwi lub okien nie pozwoli nam na zbyt dużą dowolność przy urządzaniu łazienki, a także różnorodność potrzeb dotyczących doboru idealnego wyposażenia sanitarnego, SANPLAST oferuje możliwość stworzenia niestandardowych rozwiązań niemal każdego segmentu produktów, gwarantując swobodę aranżacji każdego pokoju kąpielowego. Tak na przykład specjalny program kabin, duży wybór wysokości ścianek, szeroka paleta kolorystyczna i wypełnień szyb, możliwości tworzenia zabudowy szeregowej oraz wykonania skosów, podcięć i wycięć z pewnością zaspokoi potrzeby każdego użytkownika i każdego pomieszczenia.

Dobrze zagospodarowana łazienka to jeden z podstawowych elementów decydujących o wygodzie domowników. Warto zwrócić uwagę na jakość sprzętów i urządzeń, które do niej wstawiamy. Tę najwyższą zapewni nam marka SANPLAST, której zespół laboratorium codziennie czuwa nad bezpieczeństwem i wysoką jakością wszystkich produktów. Najbardziej różnorodna na naszym rynku paleta produktów i akcesoriów kąpielowych, sprawia, że firma Sanplast S.A. stanowi gwarancję maksymalnej satysfakcji z kąpieli.

Arni