Rozrywka i wypoczynek » Sport
Znani sportowcy twierdzą, że piwo to najlepszy izotonik
Zobacz więcej zdjęć » |
Dlatego zawodnicy z hokejowego Klubu Sportowego Re-Plast Unia Oświęcim po treningach piją Tichauer Fee i rekomendują go jako najlepszy i najbardziej naturalny sposób na uzupełnienie niedoborów po wysiłku fizycznym.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Picie piwa bezalkoholowego to świetna alternatywa dla miłośników sportu jako nawadnianie organizmu po treningu. Może być stosowane jako naturalny i zdrowy izotonik dla amatorów i zawodowych sportowców na specjalnych dietach oraz po wysiłku fizycznym. Najlepszym wyborem jest Tichauer Free - klasyczny lager o wyrazistym i intensywnym aromacie. To piwo warzone naturalnie w oparciu o ponad 120-letnie receptury dawnych browarników i dlatego w jego składzie jest mnóstwo odżywczych składników. Tak smakuje prawdziwe piwo sprzed wieków, a jego smak i walory docenili hokeiści z Re-Plast Unii Oświęcim – jednego z najbardziej utytułowanych klubów hokejowych w Polsce, który ośmiokrotnie zdobył tytuł Mistrza Polski i dwukrotnie Puchar Polski.
- Czy piwo bezalkoholowe może być izotonikiem? Oczywiście, że tak. Dodam, że dużo zdrowszym niż łatwo dostępne na siłowniach czy w klubach fitness napoje izotoniczne, w których składzie jest wiele sztucznych barwników. Do produkcji Tichauer Free potrzebna jest woda źródlana, słód jęczmienny i chmiel. Ta wyjątkowa mieszanka naturalnych składników zawiera makroelementy, witaminy, wartościowe polifenole o działaniu przeciwutleniającym i przeciwzapalnym oraz wiele przeciwutleniaczy i antyoksydantów, które przyspieszają regenerację tkanki mięśniowej. To wszystko sprawia, że ja i moi koledzy z klubu zawsze po treningu pijemy bezalkoholowy Tichauer Free – mówi Damian Piotrowicz oraz Eliezer Sherbatov, izraelski zawodnik, który latem dołączył do drużyny hokejowych wicemistrzów Polski, Re-Plast Unii Oświęcim.
Piwo idealne dla sportowców!
Składniki odżywcze zawarte w bezalkoholowym piwie wpływają odżywczo na resyntezę czerwonych krwinek. Piwo przewyższa także izotoniki zawartością potasu i magnezu nawet 15 razy! Te makroelementy wpływają na skurcze mięśni, dlatego świetnie znajduje zastosowanie po treningach. Z kolei witaminy z grupy B odpowiadają za prawidłowe działanie układu nerwowego i zachowanie równowagi psychicznej, niezbędnej do osiągnięcia sukcesów i budowania motywacji.
Wyjątkowy smak
Sekretem smaku i bogatego składu piwa Tichauer są receptury dawnych mistrzów, którzy szczególny nacisk kładli na dolne fermentowanie w otwartych kadziach, gdzie drożdże swobodnie i bezstresowo łączą się z tlenem, co wpływa na klasyczne walory smakowo-zapachowe. Ważne jest także rygorystyczne przestrzeganie zasad leżakowania w tankach, czyli odpoczywania oraz filtrowania w ziemi okrzemkowej. Dzięki temu browarnicy zachowują wartości odżywcze piwa i uzyskują wysoką klarowność. Każdy proces wymaga odpowiednich składników i przebiega bez pośpiechu - zajmuje ściśle określoną ilość czasu, by w efekcie powstał orzeźwiający lager z delikatną nutką goryczki i finezyjnym smakiem.
Nadesłał:
dorota5
|
Komentarze (0)