Zdrowie » Ciało
Zupa serowo-czosnkowa z grzanką
Zobacz więcej zdjęć » |
SKŁADNIKI (4-5 porcji):
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· Czosnek – 1 główka
· ziemniaki – 4 szt.
· bulion warzywny – ok. 1,5 l
· masło – 2 łyżki
· wędzony boczek – 50 g
· ser żółty Radamer Serenada – 100 g
· śmietana słodka 18% – ok. 125 ml
· świeża bagietka
· natka pietruszki
· sól, pieprz, majeranek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po podsmażeniu wrzucamy do gorącego bulionu. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, następnie przesmażony wcześniej i wytopiony boczek.
Gotujemy ok. 30-35 minut, wrzucamy połowę tartego sera, dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem.
Podajemy z grzankami zapieczonymi z resztą sera i posiekanym ziołami.
Nadesłał:
info@synertime.pl
|
Komentarze (0)