Firma » Biznes

Związek Polskie Okna i Drzwi składa petycje w sprawie zmiany terminu targów Fensterbau Frontale w No

W związku z wczorajszym (12.03.2020) apelem o poparcie petycji w sprawie zmiany terminu targów FENSTERBAU FRONTALE, Związek Polskie Okna i Drzwi (POiD) wystosował pismo do organizatorów, z wnioskiem o zmianę daty na październik 2020.

Wiele firm, które planowało udział w targach podjęło odpowiedzialne decyzje o wycofaniu się z uczestnictwa w czerwcowym terminie. Oznacza to, ogromne straty finansowe dla przedsiębiorstw ale także straty wizerunkowe polskich firm na rynkach eksportowych.

Najbardziej racjonalnym rozwiązaniem sytuacji jest przeniesienie terminu targów na jesień 2020. Inicjatywa Związku Polskie Okna i Drzwi, o zmianę terminu spotkała się z poparciem przedstawicielami branży, dlatego w piątek 13 marca, do organizatorów targów FENSTERBAU FRONTALE, została wysłana stosowna petycja.

Dziękujemy wszystkim firmom, które od razu zareagowały na nasz apel. Sytuacja jest dla nas wszystkich niezwykle trudna, ale w pierwszej kolejności myślimy o bezpieczeństwie wielu osób, ale też dobru firm. Musimy uruchamiać wszelkie środki, aby minimalizować ryzyko, dlatego mamy nadzieję, że organizatorzy targów odniosą się pozytywnie do naszej sugestii – mówi Paweł Wróblewski, dyrektor zarządzający w Związku Polskie Okna i Drzwi.

magdalena.wozniak@theimagine.pl