Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

ZZA KULIS SESJI ZDJĘCIOWEJ FUNDACJI KULTURALNE DZIECI

Fundacja Kulturalne Dzieci, która wspiera rozwój warszawskiej młodzieży zorganizowała pierwszą sesję zdjęciową promującą swoją działalność.

W sesji wystąpiły ambasadorki akcji -  aktorki oraz dziennikarki, dla których dzieci są najważniejsze m.in. Eliza Gwiazda, Hanna Kochańska, Karolina Pilarczyk, Anna Głogowska, Paulina Holtz oraz Anna Sandowicz.

Założycielkami Fundacji Kulturalne Dzieci WAW PL są dwie mamy pełne pasji i pomysłów, dla których rozwój dzieci jest niezwykle istotny. Obserwując własne pociechy postanowiły stworzyć przedsięwzięcie, którego celem jest wpieranie kreatywnego rozwoju najmłodszych, przede wszystkim w zakresie upowszechniania i popularyzowania kultury, sztuki, działań teatralnych i muzycznych wśród dzieci i młodzieży.

Od lipca br. fundacja wystartowała z nowym projektem „Kulturalna Wisła". Wakacyjny cykl wydarzeń jest idealną okazją do spędzenia wolnego czasu w gronie rodzinnym, a także zapoznania najmłodszych z historią stolicy oraz zagadnieniami dotyczącymi lokalnych eko-problemów, a to wszystko w atmosferze zabawy.

- Jestem zaszczycona, że zostałam jedną z Ambasadorek Fundacji Kulturalne Dzieci. Jest to wspaniała akcja rozwijająca kreatywność naszych maluchów. Sama mam dwie córki, dlatego wiem, jak ważne jest wspólne spędzanie czasu z rodzicem. To nic nie kosztuje, a daje ogromną satysfakcję, kiedy widzisz jak Twoje dziecko rozwija nowe talenty oraz znajduje w sobie pasje, właśnie dzięki organizowanym przez fundację warsztatom - mówi Eliza Gwiazda, dziennikarka i prezenterka telewizyjna.

Nad sesją zdjęciową czuwał Arcadius Mauritz, znany i ceniony fotograf polskich gwiazd. Efekty sesji, pełnej uśmiechów i zabawy, zostaną oficjalnie zaprezentowane już niedługo, podczas konferencji prasowej organizowanej przez Fundację.

dorota5