Gospodarka » Żywność

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower

Hiszpania od kuchni, czyli oliwki marki Beach Flower
Zobacz więcej zdjęć »
Lato sprzyja zagranicznym wojażom, poznawaniu innych kultur, tradycji, smaków. Te ostatnie chętnie wykorzystujemy w naszej kuchni – jako wspomnienie albo po prostu substytut egzotycznej wyprawy.

Szczególnie dobrze na polskich stołach przyjęły się oliwki, doceniane za walory smakowe, wszechstronne zastosowanie oraz wartości odżywcze. Namiastkę hiszpańskiej kuchni oferują oliwki marki Beach Flower, które doskonale oddają wszystko to, co najlepsze w tym przysmaku.

Gra w czarne i zielone

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Oliwki są jednym z symboli kuchni śródziemnomorskiej, która uważana jest za zdrową, lekką i smaczną – to samo można powiedzieć również o oliwkach. Głównymi eksporterami tego produktu są Hiszpanie, Włosi i Grecy, choć niesłusznie – zapewne za sprawą sałatki greckiej – wiele osób kojarzy je tylko z ostatnią nacją. Co ciekawe – zarówno zielone, jak i czarne oliwki pochodzą z tej samej rośliny. Ich kolor i smak uzależnione są od momentu zbioru – zielone, bardziej wyraziste, zbierane są wcześniej niż delikatniejsze czarne. Z pomocą oliwek wyczarować można szeroki wachlarz różnorodnych przekąsek, jak i dań głównych – świetnie sprawdzają się zarówno jako podstawowy składnik, dodatek, jak również po prostu ozdoba. Mimo swoich niezaprzeczalnych walorów – tak smakowych, jak i dobrych dla kondycji naszego organizmu – wciąż jednak spożywamy je okazjonalnie, najczęściej przy okazji towarzyskich czy rodzinnych spotkań. A przecież oliwki nie wymagają specjalnej, czasochłonnej obróbki, równie dobrze radzą sobie w solowej roli, zastępując niezdrowe i tuczące przekąski. Oliwki marki Beach Flower dostępne są w kilku zróżnicowanych wersjach, dzięki czemu każdy znajdzie wariant odpowiedni dla swoich potrzeb i upodobań. Tradycyjne zielone bądź czarne, dostępne również w opcji ciętej, doskonale uzupełniają zielone oliwki faszerowane pikantną papryczką piri-piri albo pastą paprykową. Ciekawym pomysłem jest pomieszanie ze sobą różnych wersji, umożliwiające cieszenie się podczas jednego posiłku zróżnicowanymi walorami smakowymi. Zaserwowane wspólnie w ciekawy sposób urozmaicają doznania przy stole.

Zdrowie na talerzu

Wyjątkowy i charakterystyczny smak oraz aromat to nie jedyne zalety oliwek. Warte podkreślenia są ich wartości odżywcze – owoce drzewa oliwnego są w końcu bogatym źródłem minerałów, mikroelementów, przeciwutleniaczy. Przy tym są stosunkowo niskokaloryczne, co jest szczególnie istotne dla osób dbających o linię. Dostarczają również sporą ilość błonnika, który również sprzyja utrzymaniu organizmu w dobrej formie. Chociaż czasem słyszeć można głosy, że zawierają sporą ilość tłuszczów, to warto podkreślić, że są to ich dobre odmiany – np. kwas oleinowy. Zajadając się oliwkami dostarczamy naszemu organizmowi m.in. potas, fosfor, żelazo oraz niezwykle istotne w zdrowej, codziennej diecie witaminy – C, E, prowitaminę A oraz witaminy z grupy B.

Hiszpańska różnorodność

Hiszpańskie oliwki marki Beach Flower docierają na nasze stoły wprost z regionu słonecznej Andaluzji. Południowe słońce oraz szczególna dbałość o doskonałą kondycję plantacji sprawiają, że możemy cieszyć się produktami najwyższej jakości, o wyjątkowych walorach smakowych. Drylowane, cięte oraz faszerowane oliwki są świetnym składnikiem do przygotowywania różnorodnych sałatek, kanapek, past, koreczków, mogą stanowić dodatek do makaronu w iście południowym wydaniu lub po prostu pełnić rolę smacznej i zdrowej przekąski. Oliwki Beach Flower dostępne są w wygodnych słoikach o zróżnicowanych gramaturach – 140 g, 900 g, 2950 g oraz 3000 g – w zależności od rodzaju produktu. Taki wybór pozwala nam zakupić oliwki zarówno na potrzeby skromnej, dwuosobowej kolacji, do przekąszenia w pracy, jak i na spore przyjęcie.

Każda kuchnia ma swoje charakterystyczne, unikalne składniki, bez których mieszkańcy danego regionu nie wyobrażają sobie codziennego menu. Gorące południe Europy może pochwalić się pysznymi i zdrowymi oliwkami, których ambasadorem mianować można produkty sygnowane marką Beach Flower.

Oliwki zielone bez pestek marki Beach Flower
Pojemność: 140 g
Cena brutto: 2,99zł

Oliwki zielone bez pestek marki Beach Flower
Pojemność: 900 g
Cena brutto: 9,99zł

Oliwki czarne bez pestek marki Beach Flower
Pojemność: 140 g
Cena brutto: 2,99zł

Oliwki czarne bez pestek marki Beach Flower
Pojemność: 900 g
Cena brutto: 9,99zł

Oliwki zielone cięte marki Beach Flower

Pojemność: 900 g
Cena brutto: 9,99zł

Oliwki czarne cięte marki Beach Flower
Pojemność: 900 g
Cena brutto: 9,99zł

Oliwki z pastą paprykową marki Beach Flower:
Pojemność: 140 g
Cena brutto: 2,99zł

Oliwki z pastą paprykową marki Beach Flower:
Pojemność: 900 g
Cena brutto: 10,99zł

Oliwki z piri-piri marki Beach Flower
Pojemność: 140 g
Cena brutto: 6,99zł


Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.
ul.Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

flypr

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »