Dom » Wnętrza

"Kwiatowy zawrót głowy" współorganizowany z marką Chrysal

Firma Victus-Emak, dystrybutor produktów marki Chrysal, jest jednym z organizatorów Międzynarodowego Pokazu Florystycznego, odbywającego się pod hasłem „Kwiatowy zawrót głowy”. Pokaz odbędzie się 9. listopada 2010 r. w podwarszawskich Broniszach.
Kompozycje kwiatowe

W listopadzie odbędzie się Międzynarodowy Pokaz Florystyczny zatytułowany „Kwiatowy zawrót głowy". Wydarzenie współorganizuje firma Victus-Emak, wyłączny dystrybutor odżywek do kwiatów ciętych marki Chrysal. Podczas pokazu zaprezentowane zostaną bukiety okolicznościowe, kompozycje bożonarodzeniowe oraz ślubne. Motywem przewodnim będą pozytywne emocje związane z kwiatami, dlatego goście będą mogli zobaczyć bukiety na specjalne okazje, kwiatowe prezenty oraz dekoracje z kwiatów.

„Kwiatowy zawrót głowy" skierowany jest zarówno do konsumentów nastawionych na oryginalność i nietuzinkowość kompozycji, jak i osób poszukujących użytecznych i praktycznych rozwiązań. Na pokazie adresowanym do profesjonalistów branży florystycznej i jej amatorów, każdy znajdzie coś dla siebie.

Pokazy z gwiazdami

Tegoroczna edycja pokazu będzie pełna gwiazd florystyki światowego formatu. Swoje kompozycje zaprezentują mistrzowie: Mariola Miklaszewska, Jaap Wisse oraz Anna Kardas. Mariola Miklaszewska jest założycielką Akademii Florystycznej. Od wielu lat powadzi elegancką kwiaciarnię, a od 2004 r. jest Międzynarodowym Sędzią Florystycznym. Pochodzący z Holandii Jaap Wisse znany jest z wyraźnych kompozycji i gry kolorów. Prowadzone przez niego warsztaty florystyczne odbywają się nie tylko w krajach europejskich, ale także w Kolumbii, Ekwadorze, Chinach, Zimbabwe i Kenii. Mistrzyni florystyki, Anna Kardas reprezentuje Austrię, a z pochodzenia jest Polką. W Wiedniu mieszka od 1989 roku. Tam też prowadzi kwiaciarnię, która od zeszłego roku zrzeszona jest we FLEUROP - Interflora. Specjalizuje się w komponowaniu bukietów ślubnych i dekorowaniu wystaw okiennych.

Organizatorem Międzynarodowego Pokazu Florystycznego jest firma Victus-Emak wspólnie z Warszawskim Rolno-Spożywczym Rynkiem Hurtowym S.A. Bronisze oraz Biurem Kwiatowym Holandia. Odwiedzający pokaz będą mieli okazję zapoznania się z bogatym asortymentem środków Chrysal przeznaczonych dla producentów, kwiaciarni oraz każdego domowego wazonu.

Zapraszamy na stoisko Chrysal

Informacje o firmie Victus-Emak

Firma Victus-Emak Sp. z o. o. została wyodrębniona ze struktury firmy Victus International Trading S.A. i od 2005 roku jest członkiem grupy EMAK, jednego z najbardziej liczących się na rynku europejskim producentów sprzętu ogrodniczego i leśnego. Firma funkcjonuje na rynku polskim od 1989 roku, a dzięki wieloletniemu doświadczeniu, doskonałym rozwiązaniom organizacyjnym i wysokiemu poziomowi profesjonalnej wiedzy, zdobyła silną pozycję w branży. Victus-Emak dysponuje zapleczem technicznym pozwalającym oferować produkty, które zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów. Obecnie asortyment firmy obejmuje ponad 1000 produktów w ramach czterech marek, liderów rynku w swoich branżach: Hozelock - akcesoria do nawadniania, Oleo-Mac - wysokiej jakości urządzenia do pracy w gospodarstwach i ogrodach, Pokon - środki do pielęgnacji roślin ogrodowych i balkonowych oraz Chrysal - środki do pielęgnacji kwiatów ciętych. Razem tworzą kompleksową ofertę produktów i usług, które czynią pracę w ogrodzie bardziej wydajną i komfortową. Victus-Emak posiada również dobrze rozwiniętą sieć punktów serwisowych dokonujących napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych sprzedawanych urządzeń, zaś wykwalifikowana kadra pracowników wspiera klienta fachową wiedzą, zarówno na etapie zakupu produktów, jak i w momencie, kiedy pojawią się problemy w trakcie ich użytkowania.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, prosimy o kontakt:

Magda Knefel

Konkret PR