Dom » Wnętrza

Nowości Franke na targach Eurocucina 2010 w Mediolanie

14 kwietnia 2010 roku w Mediolanie rozpocznie się międzynarodowe święto kuchennego designu - XIX edycja targów Eurocucina. Wśród najlepszych europejskich firm specjalizujących się w aranżacji kuchni, swoją najnowszą ofertę systemów kuchennych zaprezentuje firma Franke.

Na targach Eurocucina można zobaczyć wszystko, co jest obecnie najbardziej pożądane w wystroju kuchni – nowoczesne sprzęty, eleganckie meble i pomysłowe dodatki.

Przez pięć dni mediolańskie Milan Fair Rho Exhibition Centre zamieni się w największą wystawę kuchennych inspiracji, w czasie której ponad sto trzydzieści firm z całej Europy zaprezentuje najnowsze technologie i trendy w aranżacji kuchennych wnętrz. W jednym z największych centrów wystawienniczych na świecie czekają na zwiedzających nowości w dziedzinie projektowania, zabudowy i wyposażenia kuchni.

Targi Eurocucina, organizowane w stolicy światowego designu - Mediolanie,  zdobyły popularność oryginalną, nowoczesną, często wręcz pionierską ofertą, przygotowaną przez wystawców z całej Europy. Producenci obecni na targach wyznaczają kierunki rozwoju w branży wnętrzarskiej, skupiając wokół siebie najlepszych designerów i najnowsze technologie. Zaprezentowane podczas targów aranżacje i rozwiązania często stają się wyznacznikiem najnowszych trendów decydującym, jak będą wyglądały europejskie kuchnie w najbliższym czasie.

Wśród tegorocznych wystawców swoją najnowszą ofertę zaprezentuje także firma Franke. Międzynarodowy producent systemów kuchennych i lider polskiego rynku zlewozmywaków, przygotował dla swoich gości specjalną ofertę.

Tegoroczna prezentacja Franke będzie z jednej strony nowoczesna i elegancka, idealna zarówno do nowoczesnych jak i klasycznych wnętrz, z drugiej zaś oryginalna i unikatowa, skierowana do osób, które nie boją się eksperymentów.  Jako jeden z największych producentów systemów kuchennych w Europie możemy bowiem śmiało wyznaczać trendy w naszych najsilniejszych grupach produktowych – zlewozmywakach, bateriach i okapach. Specjalnie z myślą o targach przygotowaliśmy najnowsze, nieprezentowane do tej pory produkty, innowacyjne zarówno pod względem designu, jak i technologii.” – powiedział Jarosław Matys, Product&Marketing Manager Franke Polska Sp. z o.o. Część oferty zaprezentowanej na targach będzie już w sezonie 2010 dostępna dla naszych Klientów. Dlatego po zakończeniu targów planujemy wydanie nowego katalogu, zawierającego aktualną ofertę firmy Franke.”

Franke Polska Sp. z o.o.  jest polskim oddziałem szwajcarskiego producenta i dystrybutora systemów kuchennych, sanitarnych oraz urządzeń dla gastronomii. Firma w swojej ofercie posiada nie tylko zlewozmywaki i baterie, ale także okapy, płyty grzewcze, piekarniki, zmywarki, kuchenki mikrofalowe, chłodziarki oraz sortowniki odpadów. Franke, z główną siedzibą w Aarburgu (Szwajcaria), zatrudnia ponad 8 tysięcy pracowników na całym świecie i ma ponad 80 oddziałów w przeszło 40 krajach. W Polsce firma działa od 1993 roku, ma własny nowoczesny zakład produkcyjny w Sękocinie Nowym pod Warszawą i ponad 40% udział w rynku zlewozmywaków.

ConTrust