Firma » Praca

Pięć korzyści z kart przedpłaconych

Przedpłacona Karta Premiowa Sodexo Benefits and Rewards Services to propozycja dla firm szukających skutecznych i nowoczesnych narzędzi wsparcia sprzedaży i atrakcyjnych nagród w programach lojalnościowych.

Rozwiązanie to jest praktyczne i efektywne zarówno dla zamawiającego jak i dla użytkownika, a dodatkowo gwarantuje dostęp do szerokiej oferty promocyjnej. Karta Premiowa rokrocznie znajduje się w gronie najbardziej oczekiwanych form nagradzania we wszystkich rodzajach działań lojalnościowych. Dlatego, każda nowoczesna firma planująca prowadzić  program lojalnościowy czy wsparcia sprzedaży powinna wziąć ją pod uwagę konstruując katalog nagród. Beneficjenci programów lojalnościowych oczekują od organizatorów coraz więcej. Już nie tylko chcą szybkiego i łatwego dostępu do szerokiego katalogu nagród, ale coraz częściej liczą też na możliwości samodzielnego wyboru swojej wymarzonej nagrody. Rozwiązaniem, które odpowiada na to zapotrzebowanie jest Karta Premiowa Sodexo.

Oszczędność czasu i pieniędzy
Dzięki Karcie Premiowej Sodexo przedsiębiorcy w łatwy sposób mogą oszczędzać swój cenny czas. Nie muszą się zastanawiać  w jaki sposób obdarować poszczególnych klientów i kontrahentów, aby trafić w ich indywidualne potrzeby i preferencje. Również trud wyboru atrakcyjnej nagrody zostaje przerzucony na obdarowanych - to oni decydują o tym, co sprawi im największą radość. Krótki jest też czas realizacji zamówienia kart. Jeśli firma decyduje się na proponowany przez Sodexo standardowy wizerunek karty, to otrzyma swoje zamówienie już w 48 godzin. Korzystanie z Karty Premiowej Sodexo nie generuje dodatkowych kosztów. Opłata związana z aktywowaniem dotyczy tylko pierwszego użycia, natomiast później można jej używać i doładowywać wielokrotnie już bez żadnych dodatkowych wydatków. Jest to szczególnie ważne w przypadku długofalowych, wieloetapowych programów lojalnościowych, w których nagrody przekazywane są zwycięzcom więcej niż raz. Oszczędnością jest także logistyka karty - jej dostarczenie do odbiorcy jest szybkie, proste i tanie. Ponadto, dzięki temu rozwiązaniu znika również problem z magazynowaniem i logistyką nagród.

Bezpieczeństwo i wygoda
Podstawową zaletą tego produktu jest uniwersalność oraz nowoczesna, trwała i atrakcyjna forma. Karta Premiowa oparta jest na platformie VISA, co gwarantuje możliwość skorzystania z niej w 350 tysiącach punktów jej akceptantów w całej Polsce, ale w zależności od potrzeb klienta można ją zawęzić do kilku lub jednej z branż np. motoryzacyjnej, RTV-AGD czy Travel&Beauty. Dodatkowo, karta daje dostęp do licznych zniżek, a także umożliwia realizację płatności w Internecie oraz wypłatę gotówki z bankomatów.

Karta jest narzędziem bezpiecznym – wydatki można w pełni kontrolować dzięki możliwości sprawdzania salda i historii transakcji zarówno przez Internet - za pośrednictwem strony www.dlaciebie.sodexo.pl, jak i w bankomatach, a w razie zgubienia, przedpłaconą Kartę Premiową Sodexo można w każdej chwili zastrzec. Dodatkowo, każda płatność jest sprawdzana w systemie bankowym – nie można dokonać płatności gdy karta jest zastrzeżona ani gdy brakuje na niej środków.

Wsparcie nowoczesnego wizerunku
Karta Premiowa Sodexo to narzędzie nie tylko praktyczne, ale też efektowne. Z myślą o swoich klientach, dla których pozytywny wizerunek jest priorytetem, firma Sodexo wprowadziła możliwość personalizacji Karty na potrzeby konkretnej firmy lub wydarzenia. Na Karcie Premiowej można umieścić dowolną grafikę lub logotyp, zmieniając ją w unikalny nośnik komunikatu reklamowego wspierającego wizerunek nowoczesnej i prężnie działającej firmy.

Promocje sięgające nawet 50%
Karcie towarzyszy bogaty program promocji, dzięki któremu użytkownik ma możliwość skorzystania z dodatkowych promocji przypisanych do Karty VISA. Promocje te są dostępne w tysiącach punktów handlowo - usługowych na terenie całej Polski, przygotowanych specjalnie przez Sodexo dla wszystkich użytkowników kart premiowych. Ich aktualną ofertę można znaleźć na stronie dlaciebie.sodexo.pl. Dzięki temu zakupy stają się nie tylko szybkie i bezpieczne, ale też wyjątkowo atrakcyjne.

Optymalizacja podatkowa
Karty Sodexo od lat cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem, spełniając rolę cenionego motywatora biznesowego i uniwersalnej nagrody w projektach wsparcia sprzedaży, a od kwietnia 2011 roku są jednym z najbardziej atrakcyjnych rozwiązań także pod względem podatkowym. Zgodnie z nowelizacją Ustawy o podatku od towarów i usług z kwietnia 2011 wszystkie nagrody rzeczowe wydawane uczestnikom akcji marketingowych zostały opodatkowane podatkiem VAT w wysokości 23%. Od tego przepisu jest jednak wyjątek - nie dotyczy on znaków legitymacyjnych, czyli m.in. kart przedpłaconych. Ich wykorzystanie w akcjach i programach wsparcia sprzedaży pozwala zatem na realną oszczędność na poziomie 23%, co zwiększa ich siłę nabywczą i daje możliwość zakupu większej liczby nagród
w ramach dostępnego budżetu.

Wszystkie wyżej wymienione korzyści potwierdzają, że Karty Premiowe Sodexo są nowoczesnym, oszczędnym, a przede wszystkim skutecznym sposobem na budowanie lojalności, a przez to - na rozwój każdego przedsiębiorstwa.

ConTrust