Gospodarka » Żywność

Przekąska z hiszpańskim temperamentem – nadziewane zielone oliwki Sabores marki Serpis

Hiszpańskie słowo sabores oznacza smaki, dlatego nie dziwi fakt, że właśnie taką nazwę nosi linia wyjątkowo aromatycznych zielonych oliwek z dodatkami marki Serpis.

Decydując się na jedną z trzech unikatowych kompozycji smakowych mamy okazję nie tylko delektować się pełnym smakiem soczystego miąższu, ale również skosztować prawdziwie hiszpańskich duetów, powstałych dzięki nadzieniu z tuńczyka, niebieskiego sera pleśniowego i tradycyjnej szynki serrano.

Smak zaczerpnięty u źródła

Nawet najdoskonalsze smaki zyskują na unikatowości, gdy wzbogaci się je odrobiną wykwintnych dodatków. Zielone oliwki hiszpańskiej odmiany Manzanilla, będące głównym składnikiem specjałów z linii Sabores marki Serpis, w kuchni śródziemnomorskiej cenione są głównie ze względu na swoje duże owoce o bardzo aromatycznym miąższu. Aby dopełnić ich nutę smakową marka Serpis stworzyła trzy wersje wyjątkowego nadzienia, które zaspokoją apetyt wymagających smakoszy. Dla miłośników ryb i owoców morza przygotowano oliwki wypełnione kruchym mięsem z tuńczyka. Zwolennicy ostrzejszych aromatów mogą sięgnąć po kompozycję opartą na intensywnej nucie błękitnego sera pleśniowego. Bardziej pożywną alternatywną stanie się natomiast połącznie oliwek z hiszpańską podsuszaną szynką serrano. Oliwki z linii Sabores marki Serpis otaczane są szczególną opieką począwszy od zerwania z drzewka oliwnego i automatycznej selekcji pod kątem barwy oraz wielkości, aż do szczelnego zamknięcia w słoiczku. Jakość oraz walory odżywcze tych przysmaków czynią z nich obowiązkowy element uznanej za najzdrowszą na świecie diety śródziemnomorskiej. Spełniające najwyższe standardy oliwki, zanurzone w chroniącej ich świeżość zalewie, charakteryzują się także bogactwem cennych dla zdrowia składników odżywczych, do których należą m.in. kwas oleinowy, błonnik, fosfor, żelazo oraz witaminy A,B,C i E.

Oliwkowe uniesienie

Już same oliwki stanowią wyśmienitą przystawkę oraz niezastąpiony składnik wszelkich potraw, takich jak sałatki, makarony, pizza, risotto i nieskończona ilość słonych wypieków. Poza urozmaiceniem głównych dań staną się także podstawą zdrowej i pożywnej przekąski, która zaspokoi głód, ukoi podniebienie oraz zadba o organizm od wewnątrz. Ponadto, dzięki wykwintnym dodatkom w postaci oliwek z nadzieniem z tuńczyka, błękitnego sera pleśniowego bądź słonej szynki serrano nawet prosty posiłek zyska nowe, wyrafinowane oblicze.

Częstując naszych gości wyjątkowymi specjałami z linii Sabores marki Serpis sprawimy, że kameralne spotkanie nabierze prawdziwie południowych smaków, przenosząc nas do przepełnionego świeżością gaju oliwnego na skraju kamienistej, hiszpańskiej plaży.

SABORES Oliwki zielone Manzanilla nadziewane szynką serrano marki Serpis – słoik

Cena rekomendowana: 6,99 zł

SABORES Oliwki zielone Manzanilla nadziewane serem pleśniowym marki Serpis – słoik

SABORES Oliwki zielone Manzanilla nadziewane tuńczykiem marki Serpis – słoik

Cena rekomendowana: 6,99 zł

Po więcej informacji i inspirujących przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek
jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola,
a także Cornyi Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

ul. Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania