Dom » Budownictwo

Rusza budowa osiedla Trio Park we Wrocławiu. Umowa na budowę kameralnego osiedla podpisana!

Marvipol Development, który ma ponad 25 lat doświadczenia w realizacji inwestycji mieszkaniowych podpisał umowę na budowę osiedla Trio Park we Wrocławiu. W ramach inwestycji powstaną trzy wielorodzinne budynki mieszkalne.

Generalnym wykonawcą prac została firma ALSTAL Grupa Budowlana, która prężnie działa na terenie całej Polski.

Trio Park będzie budowane w dzielnicy Klecina przy ulicy Dożynkowej we Wrocławiu. Jest to bardzo atrakcyjna i dobrze skomunikowana lokalizacja, blisko Parku Grabiszyńskiego
oraz malowniczego Parku Południowego.

W ramach inwestycji powstaną trzy czterokondygnacyjne budynki wielorodzinne, w których łącznie znajdą się 176 mieszkań, o łącznej powierzchni użytkowej 8 229,08 m2 i kubaturze 40 654,00 m3. Co ciekawe, każde z mieszkań będzie posiadać w standardzie system automatyki mieszkaniowej, która daje możliwość zdalnego sterowania oświetleniem, wybranymi gniazdkami oraz ogrzewaniem. Projekt przewiduje także wybudowanie podziemnego garażu, a także zagospodarowanie terenów zielonych.

- Bardzo się cieszę na współpracę z tak profesjonalnym deweloperem, jak Marivpol Development. To nasza kolejna współpraca - w Gdańsku aktualnie realizujemy osiedle Motława Garden. Wraz z zespołem jesteśmy gotowi rozpocząć budowę. Jestem przekonany, że dzięki naszej doświadczonej kadrze inżynierskiej, planowo zrealizujemy budowę. – powiedział Radosław Bodnar, Dyrektor Oddziału Wrocław firmy ALSTAL.

Zgodnie z podpisaną umową, budowa ma się zakończyć w 2025 roku. Generalny wykonawca inwestycji, firma ALSTAL Grupa Budowlana ma bogate doświadczenie w budownictwie mieszkaniowym i współpracy z największymi polskimi deweloperami. Bydgoska firma aktualnie realizuje budowy: osiedle Ceglana Park w Katowicach, Osiedle Zbożowa w Gdyni, a także wspólnie z Marvipol Development realizuje budowę osiedle Motława Garden w Gdańsku.

Arni