Gospodarka » Żywność

Ryż dziki marki Britta – pradawny sekret kuchni indiańskiej

Ryż dziki, pochodzący z Północnej Ameryki, przed wiekami spożywany był głównie przez Indian. Oczywiście nie bez powodu, stanowi bowiem źródło cennych składników odżywczych, takich jak białko, błonnik czy węglowodany. W ofercie marki Britta znajdziemy ryż dziki, który z łatwością stanie się pyszną

Dziki, czyli naturalny

Dziki ryż, nazywany jest często indiańskim ryżem, gdyż to właśnie rdzenni mieszkańcy Ameryki są odpowiedzialni za jego odkrycie. Towarzyszył im resztą przez wieki stanowiąc podstawę żywienia w indiańskich wioskach. Ważną cechą ryżu dzikiego jest także jego estetyka – ciemne ziarenka na talerzu prezentują się bardzo dekoracyjnie, dlatego będą idealnym dodatkiem do dań kuchni egzotycznej oraz wykwintnej. Ryż dziki marki Britta doskonale smakuje w połączeniu z dziczyzną, ptactwem, rybami i owocami morza, ale także z sosami mięsnymi lub warzywnymi, gulaszami czy jako składnik zdrowych sałatek. Zbożowy smak i orzechowy aromat sprawiają, że dania z nim przygotowane są nie tylko niezwykle atrakcyjne, ale przede wszystkim bardzo smaczne. W ofercie matki Britta znajdziemy ryż dziki zapakowany w cztery poręczne woreczki 50 g każdy. Dzięki temu szybko przygotujemy pożywny obiad. W czasie gotowania ryż zwiększa swoją objętość, a że jest niskokaloryczny możemy delektować się nim bez obaw o linię.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Produkt: Ryż Dziki marki Britta

Opakowanie: 4x50g

Cena detaliczna: ok. 12,90 zł

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sawex Sp z o.o. był pierwszym w Polsce importerem ryżu w saszetkach do gotowania. W marcu 2009 roku ze struktur organizacyjnych spółki wyodrębniony został Departament spożywczy - Sawex Foods. W portfolio firmy znajdują się marki: Britta (ryż), Halina (ryż, kasza, fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, płatki śniadaniowe), Sotto (ryż, kasza jęczmienna, gryczana), Sugoi (ryż do sushi) oraz Twój Błonnik.

Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp. k. (dawniej Sawex Foods Sp. z o.o.)

ul. Wiertnicza 70

02-952 Warszawa, Polska