Dom » Nieruchomość

Spokój i wygoda zamiast korków

Firmy szukające nowoczesnej powierzchni biurowej coraz częściej koncentrują się na optymalizacji kosztów. Dlatego nie dziwi fakt, że biurowce zlokalizowane w centrum stolicy czy popularnych zagłębiach biurowych, przestają być najbardziej pożądanymi adresami.

Coraz więcej firm decyduje się na przeprowadzkę z zakorkowanych i zatłoczonych części Warszawy na obrzeża miasta. Jak przewidują specjaliści, taki trend będzie obecny co najmniej do 2017 roku. Zaletami lokalizacji biura poza ścisłym centrum są nie tylko atrakcyjne stawki czynszów, ale przede wszystkim doskonała komunikacja z innymi dzielnicami, dostępność miejsc parkingowych oraz przyjemna okolica, którą charakteryzuje spokój i cisza z dala od zgiełku miasta, korków oraz tłumów. Jednym z biurowców, który z roku na rok przyciąga kolejnych najemców, jest zlokalizowany na warszawskim Ursynowie Natpoll Business Center - kompleks będący obecnie siedzibą wielu uznanych firm, także tych o zasięgu międzynarodowym.

Dobrze wykorzystany potencjał

Natpoll Business Center mieści się przy ulicy Migdałowej 4 na warszawskim Ursynowie. Bliskość stacji metra, przystanków komunikacji miejskiej oraz głównych arterii komunikacyjnych Warszawy pozwala na szybki dojazd do centrum miasta, przy jednoczesnym bardzo dobrym połączeniu z międzynarodowym lotniskiem im. Fryderyka Chopina. Na terenie kompleksu znajdują się nie tylko powierzchnie biurowe, ale także przestrzeń dla branży retail. Z początkiem 2015 roku otwarty został  między innymi dyskont Biedronka. W lipcu do biurowca wprowadziły się kolejne firmy - Kownaty Park I, spółka współodpowiedzialna za powstanie parku rozrywki Kownaty oraz ACTIVE IT, działająca w branży nieruchomości i pośrednictwa pracy za granicą. Po zawarciu tych transakcji budynek jest już wynajęty w ponad 90 procentach.

„Dla najemców wybierających Natpoll Business Centre szczególnie liczą się: atrakcyjna lokalizacja,  funkcjonalne rozwiązania oraz wysoki standard budynku. Ogromne znaczenie ma dla nich również rozpoznawalność obiektu na biurowej mapie miasta, a co za tym idzie dostęp do kawiarni, restauracji czy licznych punktów usługowo-handlowych. Bardzo cieszy nas, że możemy sprostać ich wymaganiom." - powiedział Matan Blau, Prezes Zarządu SGD.POL, właściciela budynku.

Natpoll Business Centre to nowoczesny budynek biurowy klasy B. Na czterech kondygnacjach obiektu znajduje się 14 000 m² powierzchni biurowej, 1 000 m² powierzchni magazynowej
oraz 2 000 m² przestrzeni z przeznaczeniem na usługi handlowe prowadzone przez najemców, z czego 600 m² to przestrzeń komercyjna, sasiadujaca z Biedronką. Użytkownicy obiektu mogą korzystać z ponad 300 miejsc parkingowych, parkingu dla rowerów, kawiarni, licznych punktów usługowo-handlowych czy Pralniomatu i Paczkomatu. Ponadto, wokół obiektu znajduje się wiele otwartych przestrzeni i terenów zielonych.

Obiekt wyposażony jest m.in. w nowoczesne windy, system kontroli dostępu, energooszczędną klimatyzację i wentylację, otwierane okna czy przyjazny środowisku system oświetlenia. Wraz z początkiem 2015 roku Natpoll Business Center uruchomił dodatkowy pakiet nowoczesnych usług wsparcia dla biznesu, obejmujący wynajem sal konferencyjnych i szkoleniowych, wirtualnych biur, komfortowych stanowisk do pracy biurowej we wspólnej sali (co-working) czy usługi concierge.

Kompleksową obsługą nieruchomości i jej obsługą techniczną zajmuje się Sodexo On-site Services. Firma prowadzi obsługę techniczną w blisko już 400 nieruchomościami w Polsce,
o łącznej powierzchni 5 800 000 m².

ConTrust