Motoryzacja » Samochody

WEBASTO z tytułem Best Brand już po raz jedenasty!

Czytelnicy niemieckiego magazynu „Auto Bild” uznali Webasto Najlepszą Marką 2016 roku w kategorii „ogrzewanie postojowe”. Webasto niekwestionowanym liderem motoryzacyjnego rankingu jest nieprzerwanie od 11 lat.

Każdego roku niemiecki „Auto Bild” przygotowuje ranking najlepszych produktów i usług na rynku motoryzacyjnym, w którym czytelnicy wybierają marki, do których mają największe zaufanie. W tym roku Webasto tytułem Best Brand wyróżnione zostało już po raz 11. Klienci docenili jakość, cenę, wygodę oraz bezpieczeństwo. Najwyższe noty przyznało 73 proc. czytelników, co pozwoliło Webasto zdystansować inne marki i zwiększyć nad nimi przewagę o 20 punktów procentowych.

Jesteśmy bardzo dumni, że nasze rozwiązania już ponad dekadę są najwyżej oceniane przez czytelników Auto Bild. To potwierdzenie wyjątkowego zaufania do marki Webasto. To także szczególna motywacja do dalszego rozwoju i doskonalenia naszych produktów. Dziękujemy czytelnikom Auto Bild za to wyróżnienie – powiedział Dieter Hahn, manager ds. ogrzewania postojowego Webasto w regionie Niemcy, Austria i Szwajcaria.

Auto Bild 2016

W tegorocznym plebiscycie „Auto Bild” czytelnicy mogli wyróżnić „Najlepsze marki" w 26 kategoriach, premiując w ten sposób najlepszych producentów z branży motoryzacyjnej.  Wyniki badania Auto Bild opublikował 1 kwietnia 2016 roku.

O firmie Webasto:

Webasto AG z siedzibą w Stockdorfie pod Monachium pozostaje firmą rodzinną od momentu jej założenia
w 1901 r. Koncern ma obecnie ponad 50 oddziałów na całym świecie (z tego ponad 30 zakładów produkcyjnych). Firma specjalizuje się w produkcji rozwiązań umożliwiających zarządzanie komfortem wewnątrz pojazdu oraz systemów dachowych. Webasto należy do 100 największych dostawców urządzeń dla przemysłu samochodowego na świecie. W roku 2014 grupa Webasto wygenerowała sprzedaż w wysokości ponad 2,5 mld EUR przy zatrudnieniu ponad 10.000 pracowników. Kluczowe obszary specjalizacji przedsiębiorstwa to projektowanie i produkcja systemów okien i modułów dachowych oraz dachów do kabrioletów, jak również systemów ogrzewania, chłodzenia i wentylacji do samochodów osobowych, kamperów, jachtów i łodzi, a także do pojazdów komercyjnych i specjalnych. Więcej informacji o firmie Webasto można znaleźć na stronie internetowej:
www.webasto-group.com.

ConTrust