Firma » Reklama

900 metrów kwadratowych i napięcie sięgające zenitu w wykonaniu SoM

Sound of Music dla INTELA - HP i NTT SYSTEM na największych targach komputerowych w Polsce.

Agencja eventowa Sound of Music zajęła się organizacją ekspozycji dla firm INTEL - HP i NTT SYSTEM podczas piątej edycji Poznań Game Arena (PGA) - największego w Polsce wydarzenia związanego z nowymi technologiami i grami komputerowymi, które odbyło się w dniach 22-23 listopada 2008 r.

Nie tylko digitalne światy pełne potworów i łamigłówek skupiły na sobie największą uwagę uczestników PGA 2008. Za sprawą kreatywnego teamu SoM, została zbudowana „Intel Arena powered by HP" - platforma o powierzchni 900 m2, która mogła pomieścić jednorazowo do 500 osób wciągniętych w multimedialne zagadnienia. To na niej prezentowano najnowsze technologie i produkty: notebooki multimedialne HP Pavilion dv5 i dv7 oraz HP HDX18, z segmentu Premium; monitory panoramiczne, w tym wielokrotnie nagrodzony monitor HP w2448hc; multimedialne centra rozrywki HP Pavilion Elite m9363.

Sound of Music w tym roku po raz pierwszy przygotowało prezentację dla firm INTEL - HP podczas Poznań Game Arena.  Agencja została także zaproszona do współpracy przez firmę NTT SYSTEM, dla której SoM przygotował inną, równie spektakularną ekspozycję.

Intel do swojej strefy przyciągnął pierwszym publicznym pokazem najszybszych procesorów na świecie, czyli nowej generacji CPU Intel Core i7, a wszystko odbywało się na przygotowanym przez Sound of Music stoisku o powierzchni 900 m2. Na wyśmienitą atmosferę zabawy wpływały również dodatkowe atrakcje - bębniarskie rytmy i pokazy tancerzy.

W teleturniejach i grach można było wygrać jedną z nagród ufundowanych przez partnerów PGA 2008: Electronic Arts, Lem Multimedia oraz Ubi Soft. Gracze walczyli między innymi o monitory HP i laptopy Compaq Presario HP,  gadżety BMW Sauber F1 Team.

Strefa NTT SYSTEM ukazywała innowacyjność rozwiązań, nowoczesność, wydajności jaką zapewnia nowy procesor Intel. Stoisko NTT SYSTEM podzielone zostało na dwie odrębne strefy. Strefa Far Cry2 scenograficznie nawiązywała do charakteru surowych klimatów Afryki, odwzorowujących realia gry Far Cry 2. Miłośnicy gier  komputerowych mogli w pełni docenili moc komputera NTT Game W907I, który osiąga wydajność niespotykaną dotąd w komputerach PC.

Event dla firmy INTEL - HP zorganizowaliśmy w konwencji multimedialnego show. Mieliśmy bardzo skomplikowane zadanie, bo oprócz zbudowania całej konstrukcji, musieliśmy zająć się nawigacją wydarzenia i trzymaniem w napięciu najbardziej wymagających graczy i to poza światem wirtualnym, który nie oferuje zazwyczaj, aż tylu bodźców. Dzięki specjalnej arenie wszystkie punkty programu mogły być zrealizowane w jednym miejscu - mówi Regina Paupa z Sound of Music.

Nie zabrakło nowoczesnej oprawy wizualnej i dźwiękowej oraz pięknych hostess, które czuwały nad zagubionymi w tłumie. Pojedynki, teleturnieje, gry komputerowe angażujące graczy aż po nocne godziny, a także prezentacje najnowszych technologii, wszystko to wydarzyło się w jednym miejscu już po raz kolejny uwodząc wielbicieli nowoczesnej rozrywki.

ap