Gospodarka » Żywność
A może by tak rybka?
Zobacz więcej zdjęć » |
Po ryby powinno się sięgać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Zawierają dużo białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Smażone kuszą chrupiącą skórką, pieczone lub gotowane pozwalają ograniczyć liczbę kalorii w obiadowym menu. Jak jednak je przyrządzić, aby nie tylko wyśmienicie smakowały, lecz także pysznie pachniały? Najprościej sięgnąć po gotową mieszankę przyprawową, dedykowaną specjalnie do ryb. W ofercie Galeo znajdziemy dwie aromatyczne kompozycje – klasyczną i cytrusową.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przyprawa do ryb Galeo nada daniom rybnym pięknego zapachu dzięki zawartości ziół, takich jak bazylia i tymianek. Natomiast zawarta w niej szczypta imbiru oraz gorczycy zapewni lekko pikantną nutę. Dla amatorów cytrusowych smaków Galeo przygotowało cytrynową przyprawę do ryb, w której znajdziemy m.in. skórkę z cytryny, pieprz oraz kurkumę, która nada mięsu ładnego, złotego koloru. W mieszance znajdują się również koperek oraz oregano, które podkreślą naturalny smak ryby.
Przyprawy i zioła Galeo dostępne są w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland i Carrefour.
***
Przyprawa do ryb Galeo to mieszanka ziół i przypraw najwyższej jakości, która nadaje daniom rybnym doskonały smak i wyrazisty aromat. Polecana do nacierania ryb przed smażeniem, pieczeniem, gotowaniem na parze lub jako dodatek do panierek. Idealna do przyprawiania farszu lub sosu.
Składniki: sól, bazylia, czosnek granulowany, gorczyca biała, cukier, imbir, tymianek, natka pietruszki.
Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł
Przyprawa do ryb cytrynowa to doskonała mieszanka przypraw o wyjątkowym, cytrynowo-pieprzowym charakterze. Nadaje daniom rybnym głęboki, aromatyczny smak z wyraźną cytrusową nutą. Polecana do nacierania ryb przed smażeniem, pieczeniem, gotowaniem na parze lub jako dodatek do panierek.
Składniki: sól, czosnek granulowany, cukier, kwas: kwas cytrynowy; pieprz czarny, kurkuma, koperek, gorczyca biała, oregano, skórka cytrynowa. Masa netto: 16 g
Cena: ok. 1,29 zł
***
Cytrusowy dorsz
Składniki:
· 2 filety z dorsza bez skóry
· 1 cytryna
· 1 pomarańcza (lub ½ szklanki soku pomarańczowego)
· szczypta brązowego cukru
· 4 łyżki oleju
· 2 łyżki mąki
· przyprawa cytrynowa do ryb Galeo
Przygotowanie:
Rybę natrzeć przyprawą cytrynową, zanurzyć w soku z cytryny i soku z pomarańczy, następnie w marynacie z 2 łyżek oleju wymieszanych ze szczyptą cukru. Odstawić na minimum 30 minut. Po tym czasie wyjąć z marynaty, delikatnie odsączyć i oprószyć mąką z obu stron. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Koszt: ok. 15 zł, koszt 1 porcji: ok. 7,5 zł
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)